Γιάννης Οικονόμου για υποκλοπή Ανδρουλάκη: «Η κυβέρνηση δεν έχει το Predator – Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την υπόθεση»

Στην ίδια γραμμή της «τυπικά νόμιμης» παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στην προσπάθεια διαχωρισμού της υπόθεσης από το κακόβουλο λογισμικό Predator, με το οποίο παγιδεύτηκε το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, επέμεινε και σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, μία ημέρα αφού η κυβέρνηση έκανε δεκτό εν μέρει το αίτημα Τσίπρα να ανοίξει η Βουλή, «τρενάροντάς» για δύο εβδομάδες και τις 22 Αυγούστου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «με θεσμικό τρόπο» θα αναζητήσει την αλήθεια.

Για άλλη μια φορά επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε για την παρακολούθηση αλλά ούτε και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, που παραιτήθηκε σύμφωνα με τον ίδιο «για λόγους πολιτικής ευθιξίας».

Ερωτηθείς για το εάν γνώριζαν άλλοι στο περιβάλλον του πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ υποστήριξε ότι αυτό «είναι ένα θέμα που προσφέρεται για συνωμοσιολογίες».

Υπερασπίστηκε δε τις επιλογές Μητσοτάκη στην ΕΥΠ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν θεωρούμε ότι είναι λάθος ότι η ευθύνη της ΕΥΠ υπάγεται απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού. Και όσοι το λένε αυτό, ας πουν ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που γίνεται αυτό».

Στο ερώτημα εάν η ΕΥΠ ή κάποια άλλη υπηρεσία έχει προμηθευτεί το Predator ο Γ. Οικονόμου σταθερά υποστήριξε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί κανένα από τα κακόβουλα λογισμικά. Η ιστορία αυτή αφορά πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι ελληνικές υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν κακόβουλα λογισμικά. Άλλο πράγμα τα Predator και άλλο το ζήτημα των νόμιμων επισυνδέσεων».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1