Γελάει ο κόσμος: Τον πρώην γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με τα φοβερά ρουσφέτια, που τον είχαν βαφτίσει δημοσιογράφο πήρε μαζί της η Αναστασία Γιάμαλη στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Κάτι μου λέει ότι φέτος θα πέσει πολύ με γέλιο με τη νέα εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Mega Channel του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και ενώ τα στοιχήματα πέφτουν για το αν θα βγάλει ή δεν θα βγάλει τη χρονιά η… κόκκινη Αναστασία, στον τηλεοπτικό σταθμό του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του σταθμού, στη Συγγρού γίνεται χαμός. Ο σταθμός αρχίζει και θυμίζει Νομαρχιακή Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ την εποχή που πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο έχει έρθει κοντά, όπως σας έχω αποκαλύψει, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτά, όμως, θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες.

Ξέρετε ποιον φέρνει μαζί της η Αναστασία Γιάμαλη; Κρατηθείτε. Τον Ιάσωνα Σχινά – Παπαδόπουλο! Θα μου πείτε, όσοι δεν γνωρίζετε: Μα ποιος είναι αυτός; Ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με την… πλούσια οικογενειακή ιστορία, με τα φοβερά και τρομερά ρουσφέτια, για τον οποίο είχε γίνει σάλος όταν τον είχαν “βαφτίσει” δημοσιογράφο και τον είχαν βάλει να κάνει ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης! Για γέλια και για κλάματα, αλλά πάντοτε από την παρεούλα του ΣΥΡΙΖΑ του παλιού, του ορθόδοξου, βρίσκουν, παραδοσιακά, τον τρόπο να τρουπώνουν.

Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, αναδημοσιεύω ένα παλαιότερο αποκαλυπτικό άρθρο από την εφημερίδα “δημοκρατία”:

Τα πολύ σημαντικά κομμάτια της οικογενειακής ιστορίας, τα οποία ξέχασε στην απάντησή-επίθεση για τον διορισμό συγγενών του στο Δημόσιο ο Ι. Σχινάς-Παπαδόπουλος που χρησιμοποιεί το όνομα της μητέρας του

Βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο…απόσπασμα, με αφορμή τις τοποθετήσεις ως μετακλητών υπαλλήλων συγγενικών του προσώπων σε κυβερνητικά γραφεία αλλά και εξαιτίας των αναφορών του στην ΕΑΜική καταγωγή του! Εκτός από τη σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικής, φωτιά πήραν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα αρνητικα σχόλια να περισσεύουν. Ο λόγος για τον 27χρονο γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο, πτυχιούχο των ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (δημοσιογραφικής οικογένειας) και εγγονό ιερέα από την πλευρά της μητέρας του, που βίωσε την αθέατη πλευρά των μέσων ενημέρωσης. Αυτής που κάνει αόρατη τη διαχωριστική γραμμή δημοσιογραφίας και πολιτικής, αφού έκανε «Salto Μortal» (για να θυμηθούμε και το μεγάλο του πάθος για τη ραπ), περνώντας από την πρώτη στη δεύτερη.

Μεγάλες στιγμές: Ο Σχοινάς με τον Τσίπρα
Μεγάλες στιγμές: Ο Σχινάς με τον Τσίπρα

Ολα ξεκίνησαν όταν έγιναν γνωστά τα σχετικά ΦΕΚ με τα οποία τοποθετούνται ως μετακλητοί ο αδελφός του Ορέστης (στο Μέγαρο Μαξίμου), η δικηγόρος μητέρα του Ξανθή Παπαδοπούλου (στο υπουργείο Υγείας) αλλά και μια φίλη του.

Τα φάλτσα

Από εκεί ξεκίνησαν τα φάλτσα του… ράπερ γραμματέα, με αναφορές που παραπέμπουν μονομερώς στην τραγωδία του ελληνικού Εμφυλίου.

Αντί να απαντήσει σε όσα καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, θυμάται τον προπάππο του, δικαστή του ΕΑΜ, τον παππού του, αντάρτη στον Δημοκρατικό Στρατό, τον δολοφονημένο θείο του πατέρα του («από φασίστες κάπου στα βουνά της Ηλείας»), μιλά για την ΕΠΟΝ, τη Μακρόνησο, την ΕΔΑ, το Πολυτεχνείο, την ΟΜΛΕ, τη δικτατορία, το «δυναμικό φοιτητικό κίνημα», την ΕΦΕΕ, τον 815, τον Κουμή και την Κανελλοπούλου, την ΠΠΣΠ, το ΚΚΕ-ΜΛ, το Χημείο, την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, την ΚΝΕ, τον Ρήγα, αλλά για την ταμπακιέρα (για την ουσία δηλαδή), κουβέντα.

Ποιος είναι άραγε ο Ιάσων Σχοινάς-Παπαδόπουλος (που έχει βάλει και το επώνυμο της μητέρας του στην ταυτότητά του);

Οσο για τον πατέρα του (τον οποίο ο Ιάσονας τον αποκαλεί «χοντρό»), η πορεία του παρουσιάζει αξιοσημείωτους σταθμούς και εναλλαγές, καθώς από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και, μάλιστα, το κινεζόφιλο κομμάτι της, βρέθηκε στην αγκαλιά του άκρατου καπιταλισμού και του χρηματιστηρίου.

Ο Στάθης Σχινάς (ο μπαμπάς), με πολύχρονη θητεία στα φοιτητικά αμφιθέατρα της Μεταπολίτευσης ως εκπρόσωπος της παράταξής του στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, έπιασε δουλειά το 1989 σε εφημερίδα «όργανο της αστικής τάξης» για ένα νέο «σομόν» ένθετο που αφορούσε την οικονομία, την αγορά και τις επιχειρήσεις. Τη χρονιά της πρόσληψής του δεν υπήρξε μόνο η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, αλλά και η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και του τότε ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (όπου αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης).

Ασπονδοι φίλοι του (που ευδοκιμούν στον χώρο) τον… κατηγορούν ότι ήταν συντάκτης ύλης και όχι ρεπόρτερ! Οτι εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή πορείας, βάζοντας στο ράφι τις ιδεολογικές αναζητήσεις του.

Παράγοντας

Οπως γράφει και ένας παλιός γνωστός του, «δέκα χρόνια μετά -τις μέρες της τρελής φούσκας της Σοφοκλέους- ο άλλοτε υλατζής ήταν ήδη ένας αναγνωρισμένος παράγοντας της επιχειρηματικής και της χρηματιστηριακής πιάτσας. Οι αναλύσεις του από μικροφώνου για τα “ψάρια” και τα “ανεκτέλεστα υπόλοιπα” των εισηγμένων κατασκευαστικών εταιριών έμειναν στην Ιστορία. Αλλά ο ίδιος δεν έμεινε εκεί – πίσω από το μικρόφωνο. Θέλησε να ζήσει από μέσα όλο το “όνειρο” και συμμετείχε στην ίδρυση μιας νέας χρηματιστηριακής εταιρίας…

Τα επόμενα 10 χρόνια -έως τη στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρία συγχωνεύθηκε με μια άλλη του κλάδου- τα έζησε φορώντας το σκούρο κοστουμάκι του και ζώντας ως μάνατζερ, όπως στις ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου, που, προφανώς, θα απεχθανόταν στα χρόνια της αθωότητας! Ούτε δρόμοι ούτε πορείες ούτε διαδηλώσεις. Αλλά “ας όψεται το άτιμο το Μνημόνιο”. Πάει και το κοστουμάκι μαζί με τη χρηματιστηριακή, πάνε και οι πολυτέλειες και πάλι πίσω στα δημοσιογραφικά γραφεία ως αρθρογράφος σε εβδομαδιαία έντυπα! Το μεροκάματο να βγαίνει!
Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου τον βρίσκει πάλι πίσω από τα μικρόφωνα των FM – αυτή τη φορά του κομματικού ραδιοφώνου».

Επ’ ευκαιρία: Το μεγάλο πάθος του Σχινά τζούνιορ (του Ιάσονα, ντε, του γενικού γραμματέα της Νεολαιας του ΣΥΡΙΖΑ) είναι η μουσική. Μάλιστα, στο YouTube έχει αναρτηθεί ένα βιντεοκλίπ του 2013, στο οποίο ο νεαρός «επαναστάτης» τραγουδά με τους «Salto Mortal» το κομμάτι «Η ελπίδα μου απόψε».

Στους δρόμους από την εποχή του Γρηγορόπουλου

Ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στη Μεταμόρφωση, όπου και τελείωσε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Στις πανελλήνιες πέρασε στο τμήμα Επικοινωνίας& Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) στην Αθήνα. Εχει συνεργαστεί με την εφημερίδα «Αυγή» ως εξωτερικός συνεργάτης για το περιοδικό ένθετο «Παιδεία & Κοινωνία», έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα sites και έντυπα. Βρέθηκε στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αγωνιστική πορεία στους δρόμους και στις πλατείες από την εποχή του Γρηγορόπουλου μέχρι που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ