Γαλλία: Συναγερμός και εκκένωση των αεροδρομίων

Συναγερμός σήμανε και πάλι στην Γαλλία, με 4 αεροδρόμια της χώρας να εκκενώνονται αλλά και σχολεία.

Σύμφωνα με την Le Figaro εκκενώθηκαν τα αεροδρόμια σε Ναντ, Μονπελιέ, Μπορντώ και Λιλ μετά από απειλή για βόμβα.

Οι απειλές φαίνεται να στάλθηκαν μέσω email, όπως δήλωσε αστυνομική πηγή στο γαλλικό πρακτορείο, και έτσι οι Αρχές αποφάσισαν την εκκένωσή τους.

Να σημειωθεί πως χθες Τετάρτη εκκενώθηκαν τα αεροδρόμια της Λιλ, της Λυών, της Νάν, της Νις, της Τουλούζ και του Μποβέ.

Απειλές για βόμβα υπήρξαν και σε δεκάδες σχολεία στην Τουλούζ, και συγκεκριμένα ιδρύματα Ozenne, Toulouse-Lautrec, Raymond-Naves και Stéphane-Hessel στη Ροζ Πόλη, αλλά και το γυμνάσιο Saint-Exupéry στο Blagnac και το γυμνάσιο Victor-Hugo στο Colomiers.

Στα σχολεία αυτά φοιτούν περισσότεροι από 1.500 μαθητές. Αφού εξετάστηκαν τα κτήρια, ο συναγερμός έληξε και οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες. Και εκεί οι απειλές στάλθηκαν με email.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας