«Βόμβες» από τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ για διεθνή εντάλματα σύλληψης για ισραηλινούς ηγέτες

Σύμφωνα με άποψη του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ που φιλοξενεί η εφημερίδα Haaretz, θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά των πολιτικών ηγετών και των στρατιωτικών του Ισραήλ αλλά και το ίδιο το κράτος του Ισραήλ θα δικαστεί στο τέλος για τα εγκλήματα κατά της Παλαιστίνης.

Όπως αναφέρει ο Ehud Olmert, «κάνω αυτή την προειδοποίηση γιατί αν συνεχίσουμε να συμβιβαζόμαστε με τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια (Δυτική Όχθη), θα επιβληθούν σοβαρές και επώδυνες κυρώσεις κατά του Ισραήλ και δεν θα έχουμε καλή αμυντική γραμμή απέναντη σε αυτές».

Προειδοποίησε τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λέγοντας: «Η μέρα πλησιάζει που θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον σας για τα εγκλήματα που πραγματοποιούνται καθημερινά στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια από το Ισραήλ, με την υποστήριξη της κυβέρνησής, ενώ εσείς εσκεμμένα κάνετε τα στραβά μάτια».

Προειδοποίησε επίσης τον υπουργό Άμυνας, Yoav Gallant, και είπε: «Ο Γιοάβ Γκαλάντ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, ο οποίος είναι ο πρώτος που θα μπορούσε να κάνει κάτι «Θα υπάρξει ένταλμα σύλληψης (για τον Gallant). Είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια, μπορεί να δράσει και να αγωνιστεί ενάντια στις απερίσκεπτες πολιτικές του Νετανιάχου και του Σμότριτς».

Πείπου 38 χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από τις επιθέσεις του Ισραήλ. Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η τελευταία απόφαση του οποίου διέταξε να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση στη νότια πόλη Ράφα, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο από τον πόλεμο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ