Βόμβα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ο Γιάννης Αλαφούζος αγόρασε το εμβληματικό σπίτι εφοπλιστή στο Λαγονήσι

Από «φάντασμα» μιας περασμένης εποχής σε στολίδι της παραλιακής – Η πολυτελής κατοικία του Καπετάν Μάκη περνάει στα χέρια του προέδρου του ΠαναθηναϊκούΤι θα κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος

Η Πυθία αποκαλύπτει


Μία από τις πιο εντυπωσιακές και ιστορικές κατοικίες της Αττικής, το εμβληματικό σπίτι του εφοπλιστή Μάκη Αγούδημου στο Λαγονήσι, άλλαξε σελίδα. Ο άνθρωπος που το απέκτησε δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Αλαφούζο, πρόεδρο του Παναθηναϊκού και ισχυρό παράγοντα των media, ο οποίος ολοκλήρωσε πριν λίγες εβδομάδες την εξαγορά του ακινήτου, επαναφέροντάς το στο προσκήνιο.


Το «καμάρι» του Καπετάν Μάκη που ρήμαξε μετά τον θάνατό του

Το συγκεκριμένο ακίνητο, που δεσπόζει σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της παραλιακής λεωφόρου, υπήρξε για χρόνια το σύμβολο της επιτυχίας του Μάκη Αγούδημου. Ο γνωστός εφοπλιστής, που είχε αφήσει το στίγμα του στην ακτοπλοΐα με τα περίφημα «Αγόρα ferries», το είχε μετατρέψει σε στολίδι της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ωστόσο, μετά τον θάνατό του τον Απρίλιο του 2018, η κατοικία βυθίστηκε στη σιωπή και την εγκατάλειψη. Οι τράπεζες προχώρησαν σε κατασχέσεις σχεδόν όλης της ακίνητης περιουσίας του – από Γλυφάδα και Κέρκυρα έως Λαγονήσι. Το πολυτελές σπίτι βρέθηκε υπό την κατοχή της Intrum και έμεινε για χρόνια κλειστό, αχρησιμοποίητο, σαν «φάντασμα» μιας περασμένης εποχής.


Η διπλή κίνηση Αλαφούζου – Το comeback της βίλας

Με την αγορά από τον Γιάννη Αλαφούζο, το ακίνητο επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Η επένδυση αυτή αποτελεί διπλή κίνηση υψηλού συμβολισμού: αφενός δείχνει τη διάθεση του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού να αποκτήσει ένα «κόσμημα» στην αθηναϊκή Ριβιέρα, αφετέρου ανοίγει νέα συζήτηση για το πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει το ιστορικό σπίτι.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή σχέδια, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η πολυτελής κατοικία θα ξαναζωντανέψει. Το Λαγονήσι άλλωστε παραμένει μία από τις πιο περιζήτητες και ακριβές τοποθεσίες της Αττικής, με τεράστια αξία τόσο σε επίπεδο κατοικίας όσο και σε επενδυτικό ενδιαφέρον.


Το ερώτημα που μένει ανοιχτό

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι: θα αποτελέσει το ακίνητο την προσωπική κατοικία του Γιάννη Αλαφούζου ή θα αξιοποιηθεί με άλλον τρόπο; Σε κάθε περίπτωση, η επαναφορά ενός από τα πιο εμβληματικά σπίτια της παραλιακής κλείνει έναν κύκλο εγκατάλειψης και ανοίγει έναν νέο, γεμάτο προοπτικές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...