«Βόμβα»: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Ζελένσκι επειδή ομολόγησε ότι η πολυκατοικία στη Ντνίπρο χτυπήθηκε από ουκρανική ενέργεια

Σάλος προκλήθηκε στην Ουκρανία όπου ο στενός σύμβουλος του Β.Ζελένσκι, Ολεξέι Αρεστόβιτς παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν τον ρωσικό πύραυλο στο Ντνίπρο με αποτέλεσμα αυτός να χτυπήσει πολυκατοικία και να σκοτωθούν τουλάχιστον 41 άμαχοι.

Ως συνέπεια της δημόσια αυτής παραδοχής ο Ο.Αρεστόβιτς υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Αρεστόβιτς ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω Facebook αφού ζήτησε δημοσίως συγνώμη και πήρε πίσω τις δηλώσεις που είχε κάνει σε ανάρτησή του στο Telegram.

Η ουκρανική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η πολυκατοικία στη Ντνίπρο επλήγη από ρωσικό πύραυλο Kh-22, τον οποίο το Κίεβο δεν έχει τις δυνατότητες να καταρρίψει.

«Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από τα θύματα και τους συγγενείς τους, τους κατοίκους της Ντνίπρο και όλους όσοι πληγώθηκαν βαθιά από τη βιαστική, λανθασμένη εκδοχή μου της αιτίας για το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα εναντίον της πολυκατοικίας», τόνισε.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί εντοπίστηκε στα ερείπια της πολυκατοικίας στη Ντνίπρο το πτώμα ενός αγοριού, ανεβάζοντας σε 41 τους νεκρούς από το πλήγμα του Σαββάτου, ενώ άλλοι 25 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Στις 09:46 (τοπική ώρα) το πτώμα ενός παιδιού εντοπίστηκε στα ερείπια (…) του τέταρτου ορόφου», έγραψε στο Telegram ο Κίριλο Τιμοσένκο, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Μετά την ομολογία Αρεστόβιτς, το αφήγημα των κακών Ρώσων που χτυπάνε αμάχους δεν μπορεί να σταθεί.

Ήδη από χθες στο Κίεβο ετοιμάζουν κατηγορητήριο για εσχάτη προδοσία!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Αμερικανικά μαχητικά αποσύρονται από τη Μέση Ανατολή ενόψει πιθανών ιρανικών πληγμάτων

Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη αποσύρονται από τη βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ λόγω πιθανών ιρανικών χτυπημάτων. Ο Τραμπ αποφασίζει για εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Όλο το ρεπορτάζ.