Βόμβα μέσα στη νύχτα: Ποιον στενό του συνεργάτη απομακρύνει ο Στέφανος Κασσελάκης και ποιος τον αντικαθιστά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, μόνο στους ενδιαφερόμενους, ριζικές αλλαγές στο σύστημα εξουσίας της Κουμουνδούρου αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα(ΚΟ). Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν στη διάρκεια της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Στέφανος Κασσελάκης αλλάζει τον διευθυντή του πολιτικού του Γραφείου και τον επικεφαλής του οργανωτικού του κόμματος. Αλλά η αλλαγή που μπορεί να προκαλέσει τριγμούς είναι η αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από επικεφαλής της ΚΟ. Μέχρι αργά το βράδυ, γίνονταν εντατικές προσπάθειες για να αλλάξει γνώμη ο πρόεδρος του κόμματος.

Οι σημερινές αποφάσεις του αποτελούν συνέχεια του χθεσινού σοβαρού επεισοδίου, με την αποχώρηση οχτώ στελεχών (Ραγκούσης, Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Συμεωνίδου, Νοτοπούλου) από τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής. Η συνεδρίαση ήταν διαδικτυακή, καθώς ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται στις Σπέτσες.

Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θοδωρή Καραγιαννίδη στο tvxs.gr, ο τελευταίος σχεδιάζει να τοποθετήσει επικεφαλής της ΚΟ τον βουλευτή Αργολίδος Γιώργο Γαβρήλο. Απομακρύνεται επίσης ο διευθυντής του προεδρικού γραφείου κ. Καπνισάκης. Τη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Αποστολάκης, ενώ ο κ. Καπνισάκης μετακινείται στην ΚΟ. Στο πλαίσιο των ίδιων αλλαγών ο συντονιστής του Οργανωτικού Γραφείου κ. Βουλγαράκης αντικαθίσταται από τον κ. Μπουρνού. Ο κ. Βουλγαράκης είχε αντικαταστήσει τον Μάρτιο τον κ. Βασιλειάδη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος
Ο Σωκράτης Φάμελλος

Αν οι αντικαταστάσεις των Καπνισάκη- Βουλγαράκη αφορούν, σύμφωνα με το περιβάλλον Κασσελάκη, δυσλειτουργίες και λάθη στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, η αντικατάσταση Φάμελλου οφείλεται στη στάση που τήρησε στη διαμάχη της Τρίτης για την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου. Ο κ. Φάμελλος συντάχθηκε με στελέχη της εσωτερικής αντιπολίτευσης όπως η Ολγα Γεροβασίλη, που υποστήριξαν ότι είναι αντιδεοντολογικό το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ (6 Οκτωβρίου) όπως προτείνει ο κ. Κασσελάκης.

Ο Μανώλης Καπνισάκης
Ο Μανώλης Καπνισάκης

Ο τελευταίος θεωρεί ότι η πρόταση αναβολής σχετίζεται με τα σχέδια της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που θέλει να περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να συνεργαστεί με τον κ. Δούκα, αν εκλεγεί. Αποχωρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ ή παρακάμπτοντας τον σημερινό πρόεδρο μέσα από ένα συμμαχικό σχήμα με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά.

Η πλευρά Κασσελάκη θεωρεί ότι η αντιπολίτευση δεν έχει σχέδιο και είναι «ετερόφωτη», περιμένοντας οι εξελίξεις να προέλθουν από το ΠΑΣΟΚ, ροκανίζοντας στο ενδιάμεσο διάστημα την προεδρική καρέκλα. Σύμφωνα με συνεργάτες του, αυτή ήταν η αιτία της έκρηξης του κ. Κασσελάκη, που δεν περίμενε την ανοιχτή διαφοροποίηση Φάμελλου στη χθεσινή συνεδρίαση και δήλωσε θυμωμένος ότι «όποιος δε συμφωνεί μαζί μου, να σηκωθεί να φύγει». Μέχρι αργά την Τετάρτη το βράδυ, γίνονταν προσπάθειες κατευνασμού από τον Νίκο Παππά και άλλα στελέχη του κόμματος, ώστε να αλλάξει τις αποφάσεις του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ