Βόμβα: Αυτή θα είναι η δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες και θα δείχνει τη μικρότερη διαφορά από ποτέ ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Βαδίζουμε σταθερά σε προεκλογική περίοδο, καθώς ακόμα κι αν δεν επαληθευτούν (όπως, για να είμαστε δίκαιοι, δεν επαληθεύτηκε κανένα από τα προηγούμενα σενάρια) οι φήμες που θέλουν να έχουμε πρόωρες εκλογές τον προσεχή Φλεβάρη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το καλοκαίρι του 2023 συμπληρώνεται η τετραετία της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τον Μάιο το αργότερο θα οδηγηθούμε στις κάλπες, μιας και το κυβερνών κόμμα οφείλει να προκηρύξει εθνικές εκλογές.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι δημοσκοπήσεις έχουν την τιμητική τους, καθώς άπαντες θέλουν να μάθουν πού κινείται το εκλογικό σώμα και τι θα ψηφίσει στο εγγύς μέλλον.

Η ΝΔ μπορεί να παραμένει σταθερά πρώτο κόμμα με μία διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά, όμως τα σκάνδαλα των τελευταίων μηνών- με αυτό των παρακολουθήσεων να βρίσκεται σε… περίοπτη θέση– έχουν προκαλέσει μία άλφα φθορά.

Έτσι, την τελευταία φορά είδαμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα του συνεχίζουν να προπορεύονται. όμως οι διψήφιες διαφορές ανήκουν στο παρελθόν, με το 5,8% ν’ αποτυπώνει την (υπέρ της ΝΔ, εξυπακούεται) πραγματική απόσταση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το instanews.gr, τις επόμενες μέρες θα έρθει στο φως μία νέα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται ακόμα πιο κοντά, στα πέριξ δηλαδή του 5%- ή και λίγο πιο κάτω.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει άμεσα να χάσει τα πρωτεία και όπως έχουμε πει πολλάκις εδώ στο instanews είναι σχεδόν αδύνατο να μην «βγει» πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές.

Όμως, αργά αλλά σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει την απόσταση, κάτι που ενδέχεται να παίξει σημαίνοντα ρόλο.

Μην ξεχνάμε πως πλέον έχουμε απλή αναλογική και η επικράτηση από την πρώτη Κυριακή φαντάζει πάρα, μα πάρα πολύ δύσκολη…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα