«Βόμβα» από τον Βαξεβάνη για Καραμανλή, Σαμαρά, Μητσοτάκη και Δένδια

Με αιχμηρή ανάρτηση, ο Κώστας Βαξεβάνης σχολιάζει την απουσία Σαμαρά και Καραμανλή από τα εγκαίνια του ΥΕΘΑ, θέτοντας το ερώτημα αν πρόκειται για αποστασιοποίηση από τον Μητσοτάκη ή για μήνυμα προς τον Δένδια


Με μια λακωνική αλλά δηκτική ανάρτηση, ο Κώστας Βαξεβάνης άναψε φωτιές στο πολιτικό παρασκήνιο, σχολιάζοντας την απουσία των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή από τα πολυδιαφημισμένα εγκαίνια της πρόσοψης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο δημοσιογράφος έθεσε ένα καίριο ερώτημα που φέρνει στο προσκήνιο τις εσωκομματικές ισορροπίες της Νέας Δημοκρατίας και τις υπόγειες εντάσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.


«Απόφαση να μην αβαντάρουν τον δελφίνο Δένδια ή νέα υποτίμηση του Μητσοτάκη;»

Όπως έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης:

«Η απορία της ημέρας: Η απουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή από τα πολυδιαφημισμένα εγκαίνια της πρόσοψης του ΥΕΘΑ, ήταν απόφαση να μην αβαντάρουν τον δελφίνο Δένδια, ή επιδεικτική (για μια ακόμη φορά) υποτίμηση του Μητσοτάκη;»

Η ανάρτηση αυτή πυροδότησε κύμα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί τη συνέδεσαν με τις πληροφορίες περί αποστασιοποίησης κορυφαίων “γαλάζιων” στελεχών από το Μέγαρο Μαξίμου και τη δυσαρέσκεια που επικρατεί για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.


Εσωκομματικά ρήγματα και πολιτικά μηνύματα

Η απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, σε μια εκδήλωση που είχε λάβει υψηλό επικοινωνιακό βάρος από την κυβέρνηση, θεωρείται από πολλούς ενδεικτική των βαθιών ρηγμάτων που υπάρχουν πλέον στο εσωτερικό της ΝΔ.

Το ερώτημα που έθεσε ο Βαξεβάνης δεν αφορά μόνο τη στάση των δύο πρώην ηγετών, αλλά και το αν οι σχέσεις Μητσοτάκη – Δένδια βρίσκονται σε νέα φάση ψυχρότητας ή ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάρτηση λειτουργεί σαν καθρέφτης των εντάσεων που δοκιμάζουν τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος, την ώρα που η πολιτική σκηνή βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις