«Βροχή» τα πρόστιμα του ΕΣΡ σε Mega και Alpha για Ευαγγελάτο και Τατιάνα

Χρηματικές κυρώσεις συνολικού ποσού 75.000 ευρώ σε Mega και Alpha επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για παραβάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από εκπομπές των προγραμμάτων «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου και «T live» της Τατιάνας Στεφανίδου.

Συγκεκριμένα, στο Mega με αφορμή εκπομπές του «Live news» για χειρισμό υπόθεσης που αφορούσε σε ανήλικο και διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2023 το ΕΣΡ έκρινε πως σημειώθηκε «προσβολή της ηθικής και πνευματικής ανάπτυξης των ανηλίκων» και επίσης διαπιστώθηκε «προβολή προγράμματος που μπορούσε να παραπλανήσει το κοινό ως προς τις πιθανότητες κατάκτησης των προσφερομένων επάθλων» με αποτέλεσμα να επιβληθούν στον σταθμό από 20.000 ευρώ για κάθε μία από τις δύο παραβιάσεις.

Για τις ίδιες ακριβώς παραβιάσεις από εκπομπές του «T live» στον Alpha επιβλήθηκαν οικονομικές κυρώσεις 15.000 και 20.000 ευρώ αντιστοίχως.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας