Βουλή: Τα πολυτελή αυτοκίνητα που επέλεξαν πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές – Ξεχωρίζει του Μητσοτάκη (vid)

Ενώ 1 στους 2 πολίτες δεν θα πάει διακοπές λόγω οικονομικής δυσχέρειας, η Βουλή των Ελλήνων έλαβε την απόφαση να ανανεώσει τον στόλο των αυτοκινήτων για τους βουλευτές.

Από τον περασμένο Μάιο είχαν τεθεί οι προδιαγραφές για την επιλογή των νέων οχημάτων των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών.

Τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων πληροφορήθηκαν τα ποσά που δικαιούνται για την απόκτηση αυτοκινήτου, για τις συνεργαζόμενες εταιρείες χρονομίσθωσης οχημάτων, καθώς και για τα τεχνικά στοιχεία των ΙΧ που δικαιούνται.

Η παροχή για το leasing έχει διαβαθμίσεις: Οι βουλευτές της Αθήνας και του Πειραιά δικαιούνται αυτοκίνητο με κινητήρα μέχρι 1.600 κ.εκ. με μηνιαίο μίσθωμα ύψους έως 470 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ενώ οι βουλευτές των άλλων περιφερειών και Επικρατείας, όπως και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων όχημα με μίσθωμα έως 800 ευρώ τον μήνα (συν ΦΠΑ).

Κάποιοι επέλεξαν να οδηγούν SUV, οι περισσότεροι diesel και άλλοι υβριδικά ή ηλεκτρικά.

Πάνω από ένας στους τρεις (37%) διάλεξαν πετρελαιοκίνητο όχημα, πιο οικονομικό για τα ταξίδια τους, ενώ το 18% επέλεξε υβριδικό, το 22% αμιγώς ηλεκτρικό και το 6% κινητήρα βενζίνης, μεταξύ άλλων

Ένας στους 6 περίπου (55 βουλευτές) διάλεξε SUV χωρίς περιορισμούς πλέον σε σχέση με τα θηριώδη και πολυτελή οχήματα του παρελθόντος.

Εάν εξαιρεθεί το αυτοκίνητο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα υβριδικό Volvo XC60, τα άλλα SUV των βουλευτών ήταν μικρότερου μεγέθους, όπως ηBMW X1, Peugeot 3008 ή Mercedes GLA.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ