«Βγάλτε τη σύμβαση του Γκρίνμπεργκ» – «Ρουκέτες» από τον Βελόπουλο κατά Μητσοτάκη στη Βουλή

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος, αφήνοντας αιχμές για αλχημείες στον τρόπο καταμέτρησης της επιστολικής ψήφου με φόντο τις ευρωκάλπες και τονίζοντας πως «η κυβέρνηση και o πρωθυπουργός δεν έχουν νομιμοποίηση» λόγω του πρωτοφανούς ποσοστού αποχής.

Ο κ. Βελόπουλος έδωσε έμφαση στην περίπτωση του «γκουρού» της πολιτικής επικοινωνίας, Σταν Γκρίνμπεργκ, ο οποίος προσφέρει εδώ και χρόνια τις υπηρεσίες του στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς κανείς να ξέρει πώς αμείβεται και -κυρίως- χωρίς κανένα κυβερνητικό στέλεχος να έχει την προθυμία να απαντήσει ξεκάθαρα στα σχετικά δημοσιογραφικά ερωτήματα.

«Βγάλτε τη σύμβαση του Γκρίνμπεργκ να δούμε από πού πληρώνεται και πόσα παίρνει. Μιλάμε για τον πιο ακριβοπληρωμένο επικοινωνιολόγο» είπε ο κ. Βελόπουλος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ αναρωτήθηκε πού βρήκε η ΝΔ, η οποία «χρωστάει 500 εκατ. ευρώ», τα λεφτά για να κάνει τόσο πλουσιοπάροχη προεκλογική καμπάνια.

«Τα έξοδα σας είναι περισσότερα από τα έσοδα» συμπέρανε και ρώτησε ευθέως αν πρόκειται για «μαύρα λεφτά». «Γιατί αν δεν είναι μαύρα, πληρώστε τα χρέη σας. Δεν δικαιούται να κυβερνά την Ελλάδα ένα αδιαφανές κόμμα» ανέφερε και αποκάλεσε τα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας «αμετανόητα», στηλιτεύοντας την ακατάπαυστη ιδιωτικοποίηση του εθνικού πλούτου.

«Οδηγείτε τη χώρα στο τέλμα. Δεν θα μείνει στην Ελλάς τίποτα πια για να πουλήσει. Κανένα καθεστώς ιδιοκτησιακό δεν θα είναι ελληνικό» προειδοποίησε και κατέληξε λέγοντας: «Θα φύγετε γρήγορα από τη διακυβέρνηση, το λένε πια όλοι. Έδυσε το άστρο του Μητσοτάκη, “τελείωσε” ο Μωυσής».

«Του δίνω 130.000 ευρώ για τα οικόπεδα στα Ζαγόρια»

«Δύο οικόπεδα, ένα σπίτι 70.000 ευρώ. Του δίνω 130.000 να το πάρω. Ποιον κοροϊδεύετε;» αναρωτήθηκε.

Επιπρόσθετα, κατήγγειλε την αλλαγή που έγινε στις αρχές του 2023 στο νομοθετικό πλαίσιο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, η οποία αποτελεί «παραθυράκι» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. «Είναι ντροπή και το καταγγέλλω» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Να κάνει (ο πρωθυπουργός) έναν νόμο δικό του και έτσι νομιμοποιούνται όσοι έχουν μαύρο χρήμα. Όποιος δεν κατάλαβε τι έγινε, ξαναψηφίζει τους διεφθαρμένους στο Μαξίμου».

«“Τελείωσε” ο Μωυσής».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ