Βίτσας για ΣΥΡΙΖΑ: «Χάσαμε γιατί δεν υπήρχε συλλογικότητα»

Απουσία επαφής με την κοινωνία και έλλειψη συλλογικότητας στο κόμμα «έδειξε» ως τις κύριες αιτίες της ήττας που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Βίτσας.

«Το πρώτο που έφταιξε ήταν η απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά και σε επίπεδο ιδεολογικό από την ίδια την κοινωνία. Ήταν φανερό δηλαδή. Να πιστεύεις – και δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω – ότι είσαι σε σύγκρουση για την κυβέρνηση και να έχεις στο τέλος 20 μονάδες διαφορά σημαίνει ότι δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην κοινωνία», είπε ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ τη Δευτέρα (03.07.23).

Παράλληλα, «έδειξε» ως αιτία και την έλλειψη συλλογικότητας καθώς, όπως σημείωσε, αυτό είναι το πρώτο από τα τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο/η νέα πρόεδρος, «να ξεχωρίζει για συλλογικότητα. Δεν υπήρχε η αναγκαία συλλογικότητα, κάποτε είχαμε πολύ υψηλότερα επίπεδα στο εγγύς παρελθόν».

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα ο/η διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα «πρέπει να έχει σταθερότητα και ανακάλυψη του ιδεολογικού πλαισίου αλλά και αποφασιστικότητα και σχέση με την κοινωνία».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας είπε ότι «εγώ υποστήριξα τις τελευταίες ημέρες να εκλέξουμε πρόεδρο το ταχύτερο δυνατό για να υπάρχει μια βάση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...