«Αφωνία» από την κυβέρνηση μετά τις σοβαρές καταγγελίες κατά Φλωρίδη για απειλές και παρεμπόδιση αστυνομικών

Πολύ σοβαρές κατηγορίες έρχονται στο προσκήνιο, ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης εμπόδισε τους αστυνομικούς να συλλάβουν την γραμματέα του, και μάλιστα με απειλές απέναντί τους.

Ενώ οι κατηγορίες αυτές είναι ξεκάθαρες, τόσο ο ίδιος ο υπουργός Γιώργος Φλωρίδης όσο και η κυβέρνηση δεν έχουν δώσει απολύτως καμία απάντηση.

Σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης η κυβέρνηση και ο ίδιος ο υπουργός θα είχαν δώσει… το λιγότερο μια απάντηση.

Είτε ο κύριος υπουργός δια της σιωπής του αποδέχεται τις κατηγορίες, είτε θεωρεί πως βρίσκεται «υπεράνω του νόμου».

Σημειώνεται πως αφορά καταγγελίες για αυτοδικία του υπουργού Γιώργου Φλωρίδη μέσα στο υπουργείο σε βάρος αστυνομικών οι οποίοι στο πλαίσιο του αυτοφώρου και συνεπεία καταγγελίας επιχείρησαν να συλλάβουν την υπηρεσιακή γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως κατήγγειλε στο documentonews.gr ο δικηγόρος, Γιάννης Απατσίδης.

Ο υπουργός έχει μηνυθεί, από τον δικηγόρο, για το γεγονός ότι απέτρεψε τα αστυνομικά όργανα από το να κάνουν το καθήκον τους σπρώχνοντάς και απειλώντας τους σύμφωνα με τον δικηγόρο. Από την άλλη, στο πλαίσιο της ίδιας μηνύσεως, ο κος Φλωρίδης εγκαλείται διότι απευθύνθηκε στον δικηγόρο λέγοντας του χαρακτηριστικά «Θα χάσεις την άδεια σου. Θα δεις τι θα πάθεις αύριο εσύ και τι θα σου κάνω. Έχεις συνεργούς την Αστυνομία και εισβάλλατε παράνομα στο Υπουργείο». Ο δικηγόρος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Γ. Φλωρίδη και της υπηρεσιακής γραμματέως του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Β. Γιαβή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ