Αυτός είναι ο νέος γενικός γραμματέας Βουλής

Αλλαγές και στη Βουλή έφερε ο ανασχηματισμός. Ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας του Κοινοβουλίου Γιώργος Μυλωνάκης μετακομίζει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τον διορισμό του σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ.

Τη θέση του γενικού γραμματέα που χηρεύει μετά την μετακίνηση Μυλωνάκη θα αναλάβει ο σημερινός ειδικός γραμματέας της Βουλής Βασίλης Μπαγιώκος. Σήμερα μάλιστα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας θα υπογραφεί η σχετική απόφαση, ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το ποιος θα είναι ο νέος ειδικός γραμματέας.

Καραμπόλες και τις επιτροπές φέρνει ο ανασχηματισμός, καθώς τέσσερις πρόεδροι εντάσσονται στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Πρόκειται για τον Βασίλη Οικονόμου που ήταν πρόεδρος της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, τον Κώστα Καραγκούνη ο οποίος ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και μετακομίζει στο υπουργείο Εργασίας όπου αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού, ο πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας Ιάσων Φωτήλας που θα ορκιστεί υφυπουργός Πολιτισμού, αλλά και ο Χρήστος Κέλλας ο οποίος ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και θα είναι πλέον υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από τη Βουλή προς το υπουργείο Ανάπτυξης «φεύγει» και η μέχρι σήμερα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Ζωή Ράπτη που θα ορκιστεί υφυπουργός Ανάπτυξης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ