Αυτόν επέλεξε ο Ανδρουλάκης για νεο Εκπρόσωπο Τύπου στο ΠΑΣΟΚ

Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο Θανάσης Γλαβίνας ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Θανάσης Γλαβίνας είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2022 – Απριλίου 2023 Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής.

Λίγα λόγια για τον νέο εκπρόσωπο Τύπου

Γεννήθηκε το 1987 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από τον Σοχό Θεσσαλονίκης, του Δήμου Λαγκαδά, από την μεριά του πατέρα του, Γιάννη Γλαβίνα, και από το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θέρμης, από την πλευρά της μητέρας του, Παρθένας Παπαδοπούλου, ενώ έχει μία αδελφή, τη Μάγδα.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων της Νομικής Κομοτηνής, στο Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Επίσης, έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης της Γερμανίας, όπου έλαβε, μάλιστα, υποτροφία από την Ομοσπονδιακή Βουλή και εργάστηκα για μερικούς μήνες στο γραφείο βουλευτή του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Ακόμη, έχει εργαστεί ως αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, όντας μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης από το 2012, αλλά και ως συνεργάτης σε φορείς που ασχολούνται με την προστασία αιτούντων ασύλου. Παράλληλα, εργάστηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πεδίο της Μετανάστευσης και της Εσωτερικής Ασφάλειας.

Όσο για την πολιτική, ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του, ήδη από μικρή ηλικία.

Από πρωτοετής φοιτητής εντάχθηκε στην Π.Α.Σ.Π. της Νομικής Κομοτηνής και εκλέχθηκε γραμματέας της οργάνωσης δύο φορές, στα χρόνια 2007-2009. Έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς στις διαδικασίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ήδη από το 2018.

Από τον Ιανουάριο του 2022, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος Ν. Ανδρουλάκη, ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής, θέση την οποία κατείχε μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.