Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι – Μιλά για την τροπολογία του Αγνώστου Στρατιώτη, τις διαδηλώσεις, αλλά και μια επικίνδυνη επίθεση που δέχτηκε
Με λόγια που συγκλονίζουν, ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του αδικοχαμένου Ντένις στα Τέμπη, μίλησε στην τηλεόραση του OPEN, αφήνοντας αιχμές για στοχοποίηση από την κυβέρνηση και καταγγέλλοντας απόπειρα επίθεσης εναντίον του.
Αναφερόμενος στην τροπολογία για την «Προστασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη», ο Ρούτσι είπε χαρακτηριστικά:
«Μάλλον τους ενόχλησα πολύ. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να φτάσω 23 ημέρες απεργίας πείνας για το αυτονόητο: να μάθω πώς πέθανε το παιδί μου».
Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, επειδή «τους έφερε σε δύσκολη θέση». «Κανένας απλός πολίτης δεν μου είπε ποτέ ότι ενοχλείται από την παρουσία μου εκεί. Αντίθετα, ο κόσμος στέκεται δίπλα μας», τόνισε.
Σχετικά με το αίτημα εκταφής του παιδιού του, ο πατέρας ανέφερε πως βρίσκεται «σε συνεννόηση με επιστήμονες από το εξωτερικό» και ότι η αίτηση θα επανακατατεθεί σύντομα.
Το πιο σοκαριστικό, όμως, ήταν η περιγραφή του για απόπειρα παρασύρσής του από αυτοκίνητο:
«Ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και με φιμέ τζάμια ήρθε καταπάνω μου με ταχύτητα. Αν δεν είχα προλάβει να κάνω πίσω, θα με είχε χτυπήσει».
Όπως αποκάλυψε, δεν είναι το πρώτο περιστατικό που αντιμετωπίζει, αφού «πριν λίγες εβδομάδες, άγνωστοι είχαν παραβιάσει το σπίτι του γιου του στη Θεσσαλονίκη».
Το μήνυμα του Πάνου Ρούτσι είναι ξεκάθαρο:
«Σεβόμαστε τον χώρο, αλλά να σεβαστούν κι εμάς, γιατί χάσαμε τα παιδιά μας».