Αυτά είναι τα πολύ σκληρά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους στις γιορτές των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και έχει αρχίσει και ξεκαθαρίζει το τοπίο μέσα στο οποίο θα κάνουμε γιορτές.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σχεδιάζεται να είναι όλα ανοιχτά, από καταστήματα μέχρι νυχτερινά μαγαζιά. Επίσης, υπό την προϋπόθεση ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα καταγραφεί ραγδαία επιδείνωση της ήδη βεβαρημένης υγειονομικής κατάστασης στη χώρα, η συζήτηση για περαιτέρω επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είτε σε νεότερες ηλικίες είτε σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες πλην των εργαζομένων στην υγεία, αναβάλλεται για το 2022.

Η κυβέρνηση έσπευσε χθες να ξεκαθαρίσει ότι το σενάριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυκτερινές ώρες (όπως τις περσινές εορτές) ή των μετακινήσεων από νομό σε νομό δεν υφίσταται, ούτε για τους εμβολιασμένους, ούτε για τους ανεμβολίαστους.

Οι τελευταίοι υφίστανται ήδη μια σειρά από αυστηρά περιοριστικά μέτρα και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας τις αμέσως επόμενες ημέρες, είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι και με νέα μέτρα, όπως πχ ο αποκλεισμός τους και από τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης κα.

Στους ανεμβολίαστους, εξάλλου, θα λογίζονται από την ερχόμενη Δευτέρα και οι πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση και έχει περάσει ένας μήνας μετά το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση. Σημειώνεται, ότι τρεις στους τέσσερις ασθενείς με Covid-19 που εισάγονται στα νοσοκομεία είναι άνω των ετών, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών, η καθυστέρηση της τρίτης δόσης συντέλεσε σε άνοδο των κρουσμάτων στις ηλικίες πενήντα με εβδομήντα ετών σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως στα Ιωάννινα και την Κέρκυρα.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα