«Αυγή»: Αβεβαιότητα και για το Κυριακάτικο φύλλο

Νέα γενική συνέλευση εργαζομένων στην «Αυγή» έχει προγραμματιστεί στις 14.00 έπειτα από την «άκαρπη» και με ανησυχητικά σημάδια για την Κυριακάτικη έκδοση, τριμερή συνάντηση εργαζομένων, σωματείων και εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της διοίκησης της ΑΥΓΗΣ Α.Ε..

Αρχικά απορρίφθηκε το αίτημα των εργαζόμενων της εφημερίδας για ανάκληση της απόφασης κατάργησης της καθημερινής έκδοσης με πρόφαση την «οικονομική δυστοκία του κόμματος», όπως αναφέρουν.

«Η μόνη δέσμευση που παρασχέθηκε ενώπιον των σωματείων ήταν ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο τραπέζι» και ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στο σάιτ και την κυριακάτικη έκδοση. Ωστόσο, δεν εγγυώνται ότι δεν θα γίνουν περικοπές και απολύσεις σε 3 ή 4 μήνες ανάλογα με την πορεία των οικονομικών του οργανισμού», αναφέρουν στο ενημερωτικό σημείωμα τους.

Χρεώνουν επίσης σε κόμμα και διοίκηση την έλλειψη σχεδίου για την «επόμενη μέρα» αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν είχαν πλάνο να παρουσιάσουν για το πώς θα λειτουργεί ο οργανισμός το επόμενο διάστημα, παρα μόνο γενικόλογες κατευθύνσεις. Το πλάνο αυτό ζήτησε το σωματείο της ΕΣΗΕΑ το οποίο πρέπει να περιέχει και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Θεωρητικά, θα κατατεθεί στην ΕΣΗΕΑ από τον βασικό μέτοχο μέχρι τη Δευτέρα. Το Κυριακάτικο φύλλο επίσης δεν είναι διασφαλισμένο, καθώς θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να καταστεί βιώσιμο».

ΕΣΗΕΑ: Απεργία σε Αυγή και avgi.gr έως το πρωί της Δευτέρας

Νέα απεργία, ως το πρωί (06.00) της Δευτέρας, 1η Ιουλίου κήρυξαν ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, σε συνέχεια των των κινητοποιήσεων στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα avgi.gr (https://www.avgi.gr/).

«Τα Δ.Σ. ζητούν να ανακληθεί αμέσως η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ’ και να ξεκινήσει διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία των εργαζομένων στην εφημερίδα, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους δημοσιογράφους και διοικητικούς στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα.

Ζητούμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων», αναφέρουν οι δημοσιογραφικές ενώσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...