Απόφαση – κόλαφος από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τους μακελάρηδες του Ισράηλ

Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICJ) εξέδωσε σήμερα την απόφασή του σχετικά με το αίτημα της Νότιας Αφρικής να σταματήσει την επίθεση του Ισραήλ στην περιοχή της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι είχαν καταφύγει για να διαφύγουν από τις επιθέσεις του Ισραήλ.

Το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική του επίθεση στη Ράφα, τονίζοντας ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Ράφα έχει «επιδεινωθεί περαιτέρω» από την τελευταία δικαστική απόφαση τον Μάρτιο.

«Το δικαστήριο δεν είναι πεπεισμένο ότι οι προσπάθειες εκκένωσης και τα σχετικά μέτρα που το Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι έχει αναλάβει για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και ειδικότερα εκείνων που εκτοπίστηκαν πρόσφατα από την επαρχία της Ράφα επαρκούν για να μετριάσουν τον τεράστιο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο παλαιστινιακός πληθυσμός. εκτέθηκε ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επίθεσης στη Ράφα», είπε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται ότι την τέταρτη κατάθεσή της στο ICJ την περασμένη εβδομάδα, η Νότια Αφρική ζήτησε νέα έκτακτα μέτρα σχετικά με την χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα, ως μέρος της συνεχιζόμενης υπόθεσης που κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα.

Αυτά τα μέτρα είναι επιπλέον των εννέα προσωρινών μέτρων που ζήτησε η Νότια Αφρική στην πρώτη της υποβολή στο δικαστήριο τον Ιανουάριο, τα οποία περιλάμβαναν έκκληση προς το Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...