Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Αυτός είναι ο 20χρονος δράστης (pic/vid)

Ο δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει το όνομά του και τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του.

FBI: «Εργαζόμαστε για να βρούμε τα κίνητρα»

«Σήμερα το βράδυ είχαμε αυτό που αποκαλούμε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου μας Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ακόμη ενεργός τόπος εγκλήματος» δήλωσε ο ειδικός πράκτορας που είναι υπεύθυνος για το γραφείο του FBI στο Πίτσμπουργκ, Κέβιν Ρότζεκ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, ο ειδικός πράκτορας είπε ότι οι Αρχές «εργάζονται πυρετωδώς για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν το άτομο που το έκανε αυτό και τα όποια κίνητρα πίσω από το γιατί έγινε αυτό» και ζήτησε από το κοινό να επικοινωνήσει με οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει.

Ο δράστης «εξουδετερώθηκε»

Το ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα που είναι αρμόδιο για την προστασία προσωπικοτήτων στις ΗΠΑ (Secret Service) ανακοίνωσε πως ο δράστης της επίθεσης εναντίον του Τραμπ «εξουδετερώθηκε».

Η επίθεση έγινε στις 18:15 (τοπική ώρα· 01:15 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σώματος.

Την πληροφορία ότι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ βρισκόταν εκτός της περιμέτρου ασφαλείας της μυστικής υπηρεσίας έδωσε νωρίτερα στο CNN ο εισαγγελέας της κομητείας Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας, Ρίτσαρντ Γκόλντιγκερ. «Δεν γνωρίζω πώς έφθασε εκεί, ή πού ήταν, πάντως βρισκόταν εκτός» του χώρου όπου γινόταν η προεκλογική εκδήλωση, εξήγησε.

Ο φερόμενος ως δράστης πυροβόλησε επανειλημμένα από υπερυψωμένη θέση «έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης», ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο για έναν άντρα με ρούχα παραλλαγής και με όπλο στα χέρια να περπατάει γύρω από τον χώρο που γινόταν η ομιλία.

Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης ο ένοπλος βρισκόταν στην οροφή ενός εργοστασίου σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον χώρο που διεξαγόταν η προεκλογική ομιλία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ