«Απόλυτη πλειοψηφία» ζητά η ακροδεξιά στη Γαλλία – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο ηγέτης του Εθνικού Συναγερμού Ζορντάν Μπαρντελά κάλεσε τους υποστηρικτές του να χαρίσουν στο κόμμα του και τους συμμάχους του μια ηχηρή νίκη στις πρόωρες εκλογές της Γαλλίας για να μπορέσει να κυβερνήσει, θέτοντας ψηλά τον πήχη στην ακροδεξιά.

Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν πιθανότατα θα έχει τους περισσότερους βουλευτές στην Εθνοσυνέλευση μετά από δύο Κυριακές (30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου), οι προβλέψεις δεν δείχνουν ότι θα κερδίσει περισσότερες από τις μισές από τις 577 έδρες.

«Για να κυβερνήσω, χρειάζομαι απόλυτη πλειοψηφία», είπε ο Μπαρντελά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien. «Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα των Γάλλων σε μια συνύπαρξη με σχετική πλειοψηφία; Κανείς. Λέω στον γαλλικό λαό: για να μας δοκιμάσουν, χρειαζόμαστε απόλυτη πλειοψηφία».

Στη συνέντευξη στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του Rassembement National προσπάθησε να δείξει μια πιο υπεύθυνη προσέγγιση στην οικονομική πολιτική. Επανέλαβε ότι η πρώτη του κίνηση ως πρωθυπουργός θα ήταν να διεξαγάγει έναν ανεξάρτητο έλεγχο των δημόσιων οικονομικών που θα καθορίσει την ικανότητα για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και την αναμόρφωση των δημόσιων υπηρεσιών.

Ερωτηθείς για την απότομη διεύρυνση του κόστους δανεισμού της Γαλλίας σε σύγκριση με το κόστος της Γερμανίας μετά την αιφνιδιαστική προεκλογική έκκληση του Μακρόν, είπε ότι «θα επανέλθουν στο φυσιολογικό και θα σταθεροποιηθούν».

«Στις αγορές δεν αρέσει η αβεβαιότητα», είπε ο Μπαρντελά. «Η φιλοδοξία μου είναι να αναπτύξουμε τα μέτρα μας και να δείξουμε τη δημοσιονομική μας σοβαρότητα».

Μιλώντας την Τρίτη σε ξεχωριστή συνέντευξη στο CNews, ο Μπαρντελά δήλωσε ότι οι προτάσεις του για την οικονομία θα χρηματοδοτηθούν με την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης, τη «δραστική» μείωση των δαπανών για τη μετανάστευση και τη μείωση των εισφορών στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Είπε επίσης ότι θα επιδιώξει να τερματίσει μια φοροαπαλλαγή στη Γαλλία για τις ναυτιλιακές εταιρείες, η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Συναγερμού, κοστίζει στο κράτος έως και 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Αν γίνω πρωθυπουργός σε λίγες ημέρες θα κληρονομήσω μια οικονομική κατάσταση σχεδόν χρεοκοπίας, οπότε καθήκον μου θα είναι να βάλω τάξη τόσο στους δρόμους όσο και στα δημόσια οικονομικά χωρίς να αυξήσω τους φόρους».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ