Αποφασισμένος να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι ο Ντόναλντ Τραμπ (vid)

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε podcast που μεταδόθηκε την Τρίτη ότι έχει «συγκεκριμένο σχέδιο» για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν θα το αποκαλύψει για να μην χαλάσει την «έκπληξη».

«Εάν κερδίσω, ως εκλεγμένος πρόεδρος, θα φροντίσω να επιτευχθεί μια συμφωνία, αυτό είναι σίγουρο» τόνισε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου. «Έχω ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για να σταματήσω την Ουκρανία και την Ρωσία. Και έχω μια κάποια ιδέα –μάλλον όχι σχέδιο, αλλά μια ιδέα– για την Κίνα» διαβεβαίωσε στην συνέντευξή του στον Λεξ Φρίντμαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τραμπ αρνήθηκε να αποκαλύψεις τις λεπτομέρειες: «Εάν σας τις δώσω, δεν θα μπορώ να τις χρησιμοποιήσω» ανέφερε και επέμεινε πως είναι ανάγκη να κρατήσει ένα στοιχείο «έκπληξης».

Ο Τραμπ έχει δηλώσει πλιεστάκις πως θα τερμάτιζε τον πόλεμο στην Ουκρανία«μέσα σε 24 ώρες». Τους τελευταίους μήνες ασκεί κριτική στην Ουάσινγκτον για τα δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανά για να στηρίξει το Κίεβο και ζητά από την ΕΕ να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ