Αποτυχημένη επιλογή του Μητσοτάκη ο Μυλωνάκης – Τι συμβαίνει με υπουργούς και επιχειρηματίες

  • Ο Μητσοτάκης αναβάθμισε τον Μυλωνάκη επειδή οι καλύτεροι είχαν φύγει από το Μέγαρο Μαξίμου
  • Όλοι είχαν πιστέψει ότι η τοποθέτησή του ήταν προάγγελος πρόωρης προσφυγής στις κάλπες
  • Δεν κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και έχει ανοίξει πόλεμο με τους υπουργούς.

Η Πυθία αποκαλύπτει

Στον ανασχηματισμό που έγινε μετά τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε τον επί χρόνια στενό του συνεργάτη και πρώην γενικό γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργο Μυλωνάκη, τον οποίο έκανε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ.

Προκάτοχοι του, στο πεδίο των αρμοδιοτήτων που έχει αναλάβει, ήταν ο Σταύρος Παστασταύρου που βρέθηκε εκτός Μαξίμου μετά τον εξευτελισμό του (μαζί με τον Γιάννη Μπρατάκο) στη βίλα του Βαγγέλη Μαρινάκη και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος παραιτήθηκε στον απόηχο της υπόθεσης των υποκλοπών τον Αύγουστο του 2022.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε τον Γιώργο Μυλωνάκη, δημιουργήθηκε η εντύπωση και ακολούθως καλλιεργήθηκε η πεποίθηση, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη αποφασίσει να προσφύγει πρόωρα στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Σαν να τοποθέτησε, δηλαδή, τον Γιώργο Μυλωνάκη ως λύση ανάγκης για το μικρό χρονικό διάστημα που θα μεσολαβούσε μέχρι τις εθνικές εκλογές. Ο Γιώργος Μυλωνάκης “δεν γέμιζει” και “δεν γεμίζει” το μάτι σε πολλούς στο “γαλάζιο οικοσύστημα” που συνιστά το σημερινό σύστημα εξουσίας. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον τελευταίο ανασχηματισμό, είχε κοιτάξει γύρο του και δεν είχε δει κανέναν. Δεν είχε δει κανέναν που να τον εμπιστευόταν τόσο. Και, ξέρετε, η εμπιστοσύνη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο Γιώργος Μυλωνάκης ήταν ανεπιλογή του Μητσοτάκη. Δεν ήταν επιλογή. Αν είχε κάποιον του επιπέδου του Δημητριάδη ή του Παπασταύρου δεν θα τον επέλεγε ποτέ.

Τι συμβαίνει, όμως, σήμερα; Όσοι είχαν αμφιβολίες για την ικανότητα του Γιώργου Μυλωνάκη να ανταπεξέλθει στον ρόλο του αισθάνονται δικαιωμένοι. Ήδη λέγεται και γράφεται ότι τα έχει κάνει μαντάρα, τόσο στον συντονισμό του κυβερνητικού έργου (“λείπει ένας Γρηγόρης Δημητριάδης που έλυνε άμεσα τα ζητήματα, που τον σέβονταν ή τον φοβόντουσαν όλοι”, λένε κάποιοι), αλλά και στο πεδίο των επαφών με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη δύσκολη σκακιέρα της παρούσης συγκυρίας, που οι συσχετισμοί αλλάζουν, τα στρατόπεδα μεταβάλλονται και οι δυνάμεις αναδιατάσσονται.

Λένε, ότι όλες οι προσπάθειες, όλες οι ενέργειες του Γιώργου Μυλωνάκη να γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει το Μέγαρο Μαξίμου από μεγαλοεπιχειρηματίες, που είτε βρίσκονται ήδη σε ανοιχτή σύγκρουση με το σύστημα Μητσοτάκη, είτε ετοιμάζονται να μπουν στον πόλεμο, έχουν αποτύχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. Επίσης, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον Τύπο, ο Γιώργος Μυλωνάκης εμπλέκεται σε σοβαρές υποθέσεις που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν το σημερινό σύστημα εξουσίας. Ταυτόχρονα στο υπουργικό συμβούλιο έχει χαθεί κάθε έλεγχος την ώρα που βοά η πιάτσα και τα δημοσιογραφικά γραφεία για τον πόλεμο που έχει “ανοίξει” με συγκεκριμένους υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν ασκείται κανένας απολύτως έλεγχος των υπουργών. Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο κάθε ένας κάνει ότι θέλει, ενώ πολλοί δεν έχουν κανένα σημείο αναφοράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο χρόνος, όμως, κυλά. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κοιτάζει γύρω του. Υπάρχει κάποιος να αντικαταστήσει τον Γιώργο Μυλωνάκη;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...