ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Διονύση Τεμπονέρα πριν φύγει για Παρίσι – Πιέσεις να κατέβει υποψήφιος

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι είναι πολύ κινητικός, καθώς μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη και το ντροπιαστικό πραξικόπημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί – αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – ότι ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή και να ηγηθεί του ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς που θα γίνει ο πολιτικός βραχίονας συγκεκριμένων διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Τις προάλλες σας αποκάλυψα ότι συγκεκριμένοι κύκλοι προωθούν σενάριο του Διονύση Τεμπονέρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σας αποκάλυψα, αν ο Διονύσης Τεμπονέρας αποφασίσει να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα τον στηρίξει.

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας

Αυτό που σας αποκαλύπτω απόψε είναι ότι λίγο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι και για το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Διονύση Τεμπονέρα. Σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Διονύση Τεμπονέρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε αφόρητες πιέσεις στον Διονύση Τεμπονέρα.

Διαβάστε τι σας αποκάλυπτα τις προηγούμενες ημέρες:

Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πλήξουμε ποτέ. Τα όσα συμβαίνουν στον πολιτικό τσίρκο της αξιωματικής αντιπολίτευσης (δεν μπορώ να αποκαλέσω κόμμα αυτόν τον θλιβερό θίασο) ίσως δεν έχουν σημασία, διότι ο χώρος έχει εντελώς απαξιωθεί και το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει αύριο. Ότι και να συμβεί, ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης πρόκειται να καταφέρει κάτι, ούτε βέβαια ο κόσμος θα θελήσει να βλέπει για πολύ τις φάτσες της Γεροβασίλη, του Σπίρτζη ή του Φάμελλου. Έχουν αποτύχει όλοι τους.

Τεμπονέρας ΣΥΡΙΖΑ
Ο Διονύσης Τεμπονέρας

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία, όλοι αναμένουν τις κινήσεις του σημερινού προέδρου του κόμματος (θα είναι τελικά υποψήφιος ή όχι;), αλλά και τις υποψηφιότητες.

Ένα όνομα που ακούγεται τις τελευταίες ώρες ότι προωθούν συγκεκριμένοι κύκλοι εντός ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία είναι και αυτό του Διονύση Τεμπονέρα. Μάλιστα ακούγεται έντονα – για την ακρίβεια οι φήμες οργιάζουν – ότι τον Διονύση Τεμπονέρα πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Να θυμίσω ότι και στο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Διονύση Τεμπονέρα, τον είχε παροτρύνει να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξή του. Δεν είχε προχωρήσει κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια ο Διονύσης Τεμπονέρας, στον οποίο ασκεί απόλυτη επιρροή ο Αντώνη Κοτσακάς, ήρθε σε ρήξη με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Να θυμίσω επίσης ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Διονύσης Τεμπονέρας είχε έρθει κοντά με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ενώ συνομιλεί τακτικά με την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία φέρεται να του ασκεί επίσης μεγάλη επιρροή. Την λύση Τεμπονέρα φαίνεται ότι προκρίνει και ένα υποσύστημα μιντιακής διαπλοκής, το οποίο είναι εθισμένο στις… ήττες παρά τις χρηματοδοτήσεις αποτυχημένων πολιτικών υποκειμένων.

Μείνετε συντονισμένοι. Το ρεπορτάζ θα είναι πλούσιο τις επόμενες ημέρες… Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με όσα θα διαβάσετε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ