ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζει προσχώρηση στο νέο κόμμα Τσίπρα

Η επικείμενη μετακίνηση θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό και επιβεβαιώνει τη «δεξιά στροφή» του Αλέξη Τσίπρα – Το νέο μόρφωμα της διαπλοκής και της τραπεζοκρατίας παίρνει σάρκα και οστά

Η Πυθία αποκαλύπτει


Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο εκφράζει, σε ιδιωτικές συζητήσεις, έντονη δυσαρέσκεια γιατον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένει με ανυπομονησία την επίσημη ανακοίνωση ίδρυσης του νέου κόμματος Τσίπρα, προκειμένου να δηλώσει δημόσια την προσχώρησή του.

Η κίνηση αυτή θα αποτελέσει ως βόμβα μεγατόνων, ικανή να ανατρέψει ισορροπίες τόσο στο γαλάζιο στρατόπεδο όσο και συνολικά στον πολιτικό χάρτη.
Όπως όλα δείχνουν, ο πρώην πρωθυπουργός επιδιώκει να διευρύνει τη βάση του εγχειρήματός του, ψαρεύοντας στα θολά νερά της λεγόμενης κεντροδεξιάς δυσαρέσκειας.


Το νέο μόρφωμα του «Ακραίου Κέντρου»

Η κίνηση του συγκεκριμένου στελέχους επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί φοβούνταν και σχολίαζαν τις τελευταίες εβδομάδες:
ότι ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει τη στροφή του προς τα δεξιά, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως ηγέτης ενός πολιτικού μορφώματος που θα κινείται στον χώρο του Ακραίου Κέντρου, πολύ πιο κοντά στην Κεντροδεξιά παρά στην παραδοσιακή Αριστερά.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού, στο οποίο πρωταγωνιστούν ισχυρά οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα, η γνωστή «διαπλοκή», αλλά και τραπεζικοί παράγοντες που επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα νέο, ελεγχόμενο κόμμα εξουσίας.


Το «φλερτ» με τη Δεξιά και η απομάκρυνση από την Αριστερά

Η αναμενόμενη προσχώρηση του γαλάζιου στελέχους δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.
Αντίθετα, εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική “εξευμένισης” της Δεξιάς, με άνοιγμα σε πρώην στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιχειρηματίες και εκπροσώπους των ΜΜΕ που επιδιώκουν τη δημιουργία ενός νέου «μεσαίου χώρου» με βιτρίνα την επανεμφάνιση του Τσίπρα.

Με αυτή την τακτική, ο πρώην ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει οριστικά τα σύμβολα και τη ρητορική της Αριστεράς και μετατρέπεται σε εκπρόσωπο ενός “κεντρώου” μορφώματος, πίσω από το οποίο, όπως όλα δείχνουν, κρύβεται το σύστημα που άλλοτε τον πολέμησε και σήμερα είναι έτοιμο να χρηματοδοτήσει το νέο εγχείρημα.


Πολιτικό ντόμινο προ των πυλών

Αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη μετακίνηση, το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει ριζικά.
Η Νέα Δημοκρατία θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο ηθικό και στη συνοχή της, ενώ ο Τσίπρας θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη διεύρυνση, παρουσιάζοντάς την ως «εθνικό άνοιγμα» και «απόδειξη ευρύτερης αποδοχής».

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές με τις οποίες βρίσκεται σε επικοινωνία η στήλη, η εξέλιξη αυτή «δεν αποτελεί απλώς μια μεταγραφή, αλλά το προοίμιο ενός νέου πολιτικού σχεδίου» που θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός κόμματος–προτύπου για τα συστήματα εξουσίας και τα οικονομικά κέντρα επιρροής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1