Αποκάλυψη: Ποιον θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Σας διαβεβαιώνω ότι μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος εκλεκτός της διαπλοκής, ο καταστροφέας της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου, ο δολοπλόκος του παρασκηνίου που λογαριάζει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, ο Αλέξης Τσίπρας τρίβει τα χέρια του στο παρασκήνιο. Και τα τρίβει από ικανοποίηση διότι προχωρά τον σχέδιο της διαπλοκής το οποίο, όπως σας έχω γράψει ξανά, έχει τρία σκέλη:

1.Αποκαθήλωση του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη από τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

2.Διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και επικράτηση στο ΠΑΣΟΚ του Χάρη Δούκα, ο οποίος θα αποτελέσει μεταβατικό πρόεδρο του Κινήματος.

3.Έναρξη διαπραγματεύσεων από τον Χάρη Δούκα με τους νέους αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ (Βλέπε 87), παράδοση της “σφραγίδας” του ΠΑΣΟΚ και συμφωνία για τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

4.Επιβολή στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς του Αλέξη Τσίπρα ως “φυσικού ηγέτη” του χώρου.

Μέχρι να ολοκληρωθεί, όμως, το σχέδιο της διαπλοκής και για να… ολοκληρωθεί σωστά, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να στηρίξει κάποιο από τα πρόσωπα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που διαλύεται με γοργούς ρυθμούς.

Όπως σας αποκάλυψαν χθες ένα πολιτικό σύστημα και ένα υποσύστημα των διαπλεκόμενων συμφερόντων προωθεί – και με την υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα – την υποψηφιότητα του Διονύση Τεμπονέρα για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν συμβεί αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα στηρίξει τον Τεμπονέρα. Αν, όμως, ο Διονύσης Τεμπονέρας επιλέξει να μην εκτεθεί, να μην κατέβει δηλαδή, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα στηρίξει τον Νικόλα Φαραντούρη, με τον οποίο εξάλλου συνδέεται στενά από τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ