Αποκάλυψη-βόμβα: Ο Μητσοτάκης θέλει να διώξει τον Ιβάν Σαββίδη και να παραδώσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε Τούρκο επενδυτή – Ο ρόλος Μυστακίδη

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης – «Προδοσία αν δοθεί το λιμάνι σε άνθρωπο του Ερντογάν»


Οργή Βελόπουλου στη Βουλή – Μιλά για μεθοδευμένη εκδίωξη Σαββίδη υπέρ Τούρκου επενδυτή

Έντονη πολιτική σύγκρουση προκάλεσε στη Βουλή η καταγγελία του Κυριάκου Βελόπουλου περί «κυβερνητικού σχεδίου για απομάκρυνση του Ιβάν Σαββίδη από τον ΟΛΘ», με τελικό στόχο τη μεταβίβαση του λιμανιού Θεσσαλονίκης σε Τούρκο επιχειρηματία με δεσμούς με τον Ερντογάν.

«Πώς θα χαρακτηρίζατε έναν πρωθυπουργό που δίνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε Τούρκους; Εγώ θα τον έλεγα προδότη», δήλωσε με έμφαση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα έδρανα της Ν.Δ.


Ο Μυστακίδης, οι μετοχές και η σύνδεση με την οικογένεια Ντρέϋφους

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο κ. Βελόπουλος, ο επιχειρηματίας Μυστακίδης συνεργάζεται με την οικογένεια Ντρέϋφους προκειμένου να εξαγοράσουν μετοχές του ΟΛΘ, «εκτοπίζοντας ουσιαστικά τον Ιβάν Σαββίδη».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Μυστακίδης «παρουσιάζεται σήμερα ως ΠΑΟΚτσής, ενώ το 2014 δήλωνε Αρειανός», αφήνοντας αιχμές για την εργαλειοποίηση της οπαδικής ταυτότητας για επιχειρηματικά συμφέροντα.


Σύνδεση με Τούρκο επενδυτή και το «βαθύ κράτος» της Άγκυρας

Το πλέον ανησυχητικό – σύμφωνα με την καταγγελία – είναι ότι η οικογένεια Ντρέϋφους διατηρεί δεσμούς με την CMA και τον Τούρκο επενδυτή Γιλντιρίμ, ο οποίος, όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «συνδέεται με το βαθύ κράτος του Ερντογάν».

«Ούτε ο Μυστακίδης, ούτε κανένας. Από πίσω είναι Τούρκοι! Και η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει το λιμάνι στα χέρια τους. Δεν με νοιάζει ο ΠΑΟΚ, με νοιάζει η πατρίδα. Έξω οι Τούρκοι από τη Θεσσαλονίκη!», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Βελόπουλος, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους.


Βελόπουλος κατά Μητσοτάκη: «Συνταγματάρχης» σε παραλήρημα – Άδειασε Καραμανλή, Σημίτη και Πλεύρη

Ο κ. Βελόπουλος επιτέθηκε σφοδρά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, την οποία χαρακτήρισε «παραληρηματική», ενώ μίλησε για «έναν πρωθυπουργό κουρασμένο, ταλαιπωρημένο και πανικόβλητο».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «άδειασε τον Θάνο Πλεύρη για το μεταναστευτικό, τον μέντορά του Κώστα Σημίτη για τις γκρίζες ζώνες και τον Κώστα Καραμανλή για τα ελληνοτουρκικά», προσθέτοντας ότι «θυμίζει μουσαφίρη που διώχνει τον ιδιοκτήτη από το ίδιο του το κόμμα».


«Καραμανλής επιχείρησε ό,τι ο Μητσοτάκης υπονομεύει» – Η αναφορά στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανέφερε στη συζήτηση και τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, λέγοντας ότι «ο Καραμανλής προσπάθησε να τον υλοποιήσει, ενώ η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. τον αγνοεί ή τον θυσίασε για πολιτικά ανταλλάγματα».

Τέλος, χαρακτήρισε «συνταγματάρχη» τον πρωθυπουργό, επειδή, όπως είπε, «όταν αποδομείς όλα τα υπόλοιπα κόμματα και μιλάς μόνο για δύο, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, τότε ασκείς αυταρχική πολιτική».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ