Το εξωθεσμικό πανηγύρι της κυβέρνησης συνεχίζεται. Το περιβόητο επιτελικό κράτος συνεχίζει να παίζει με τους θεσμούς, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τίμημα. Η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, προκειμένου να μπορεί να κυβερνήσει με μικρότερα ποσοστά, θα πρέπει να προκαλέσει συναγερμό στο σύνολο της αντιπολίτευσης.
Αυτό διότι ήδη έχουμε κυβέρνησης που δεν έχουν το ανάλογο αντίκρισμα σε πραγματικές πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Εάν υπάρξει νέα, ακόμα πιο «ενισχυμένη» αναλογική, η συνέπεια θα είναι να έχουμε την Ελλάδα στα χέρια θλιβερών μειοψηφιών, γεγονός φυσικά που μετατρέπει το πολίτευμα από κοινοβουλευτική Δημοκρατία, σε κοινοβουλευτική ολιγαρχία.
Διαβάστε την είδηση όπως την μεταδίδει το newsbreak.gr
Νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου «ψήνεται» από την κυβέρνηση! Η συζήτηση (για την οποία ορισμένοι υπουργοί που καταλαβαίνουν από δημοσκοπήσεις έχουν πάρει μολύβι και χαρτί) έχει ανάψει και αποδεικνύει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να πιάσει το 38% που είναι το όριο της αυτοδυναμίας!
Για το θέμα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και επιχειρηματικοί παράγοντες που ενδιαφέρονται για τον δημόσιο βίο και έχουν επικοινωνία με το Μαξίμου. Οι παράγοντες αυτοί πραγματοποιούν δικές τους μεγάλες δημοσκοπήσεις με δείγμα άνω των 3.000 ατόμων.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ψηφίσει στη Βουλή εκλογικό νόμο, καταργώντας την απλή αναλογική με την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές και ότι έχει δηλώσει πως θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές. Τώρα όμως τον «υποχρεώνουν» να «ξεψηφίσει» και να κατεβάσει και άλλο το όριο της αυτοδυναμίας στο 35% (από 38% που προβλέπει ο νόμος Μητσοτάκη).
Ο λόγος είναι ότι οι δημοσκοπήσεις και οι εκτιμήσεις επιτελικών του Μαξίμου δείχνουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να πιάσει το 38% – άλλωστε οι τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις την φέρνουν στο 27% – 29% και καμία αναγωγή δεν την ανεβάζει πάνω από το 34%.
Επί της ουσίας φαίνεται ότι το σχέδιο Μητσοτάκη για δύο συνεχείς εκλογές και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ απλώς δεν βγαίνει. Με το νόμο Μητσοτάκη θα έχουμε ακυβερνησία