Απλησίαστες οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ενώ η ακρίβεια μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και οι αγορές στο σούπερ μάρκετ, τα καύσιμα και οι λογαριασμοί προκαλούν «πονοκέφαλο» στους καταναλωτές, οι διακοπές φέτος δεν μοιάζουν εφικτές για τους Έλληνες.

Η διαμονή σε καταλύματα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι απλησίαστα, αφού οι αυξήσεις ξεπερνούν το 40%.

Ο πρόεδρος συνδέσμου τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, μίλησε για την τουριστική κίνηση στο νησί, εκτιμώντας πως υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Οι Κυκλάδες είναι απλησίαστες»

«Εάν έρθετε από Πειραιά υπάρχουν προσφορές στα ακτοπλοϊκά. Μία οικογένεια 4 ατόμων με καμπίνα, και αυτοκίνητο θα πληρώσει ακτοπλοϊκά 450 ευρώ. Κατεβαίνει στα 310 στη ημερήσια, όπου έχουν βάλει πολλά δρομολόγια. Άκουγα κόσμο που δεν ήξερε πού θα πάει. Θα βρουν και καταλύματα, η Κρήτη έχει πολλές λύσεις. Είναι μία λύση της τελευταίας στιγμής για το 4ημέρο του Αγίου Πνεύματος», ανέφερε ο κ. Βλατάκης και συνέχισε:

«Οι Κυκλάδες είναι απλησίαστες ακόμα και αν πας από Κρήτη. Πιο ακριβά ακτοπλοϊκά και από το να πας στην Ανκόνα. Η αύξηση αυτή ξεκίνησε το 2022 με την αύξηση των καυσίμων κι έμεινε. Είχε γίνει αύξηση μέχρι 40%. Φέτος δεν υπάρχουν διαφορές από πέρσι. Οι Κυκλάδες είναι ακριβές. Από εκεί και πέρα μπορούν να βρεθούν λύσεις, γιατί η αγορά τιμωρεί. Θα γίνει μία παρέμβαση τις επόμενες ημέρες από εμάς, να βάλουν οι ακτοπλόοι μία έκπτωση για όσους κλείνουν νωρίς, όπως οι αεροπορικές εταιρείες. Θα υπάρχει η δυνατότητα αν κάποιος κλείσει νωρίς, να έχει μείωση. Οι ακτοπλόοι θα έχουν ρευστό από νωρίς. Αυτό θα μπορούσε να δώσει μία λύση».

«Οι Έλληνες είναι οι καλύτεροι πελάτες. Όμως είναι της τελευταίας στιγμής, ενώ οι τουρίστες κλείνουν από το Δεκέμβρη. Βέβαια, οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες θέλουν τους Έλληνες», τόνισε και ανέφερε πως υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα για Ιούλιο και Αύγουστο.

«Είμαστε 5% πάνω από πέρσι σε αεροπορικές θέσεις», κατέληξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος συνδέσμου τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ