Απλήρωτη δουλειά και μειώσεις μισθών φέρνει η κατάργηση του 8ωρου

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει τις απλήρωτες υπερωρίες, τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν απλήρωτα δεκάωρα, κάτι που θα οδηγήσει σίγουρα σε μειώσεις μισθών.

ΣΥΡΙΖΑ: Απλήρωτη δουλειά και μειώσεις μισθών

«Με το νόμο τα εργασιακά η ΝΔ θεσμοθετεί την κλοπή του εισοδήματος», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “Ionian TV”.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει τις απλήρωτες υπερωρίες, τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν απλήρωτα δεκάωρα, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση μισθού, γιατί -υπό κανονικές συνθήκες- η υπερωριακή εργασία αμείβεται επιπλέον», τόνισε, και πρόσθεσε ότι «δεν θα πλήξει μόνο τους εργαζομένους αφού μείωση μισθού σημαίνει μείωση της ζήτησης, που θα πλήξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας».

«Ακόμα, με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση δίνει ένα σήμα ανομίας στην εργοδοσία», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι «με τις ατομικές συμβάσεις, που θα γίνουν κανόνας με αυτό το νομοσχέδιο, ο εργαζόμενος δεν θα έχει πλέον καμία δυνατότητα να διαπραγματεύεται τους όρους εργασίας του…Το νομοσχέδιο αυτό σημαίνει ζωή-λάστιχο για τον εργαζόμενο, εργασία χωρίς δικαιώματα, απλήρωτη εργασία».

Αναφερθείς, στην πρόταση για την άρση της πατέντας των εμβολίων με την οποία τάχθηκε η κυβέρνηση Μπάιντεν, τόνισε ότι «η πρόταση αυτή, που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όλον αυτόν τον καιρό, αποτελεί και πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος λέει ότι αν δεν είμαστε όλοι ασφαλείς δεν θα είναι κανένας ασφαλής -και η τραγωδία που ζει αυτές τις μέρες η Ινδία το δείχνει αυτό».

Σημείωσε ότι «είναι τεράστιο λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι ειρωνεύτηκε αυτήν την πρόταση» και εξήγησε: «Θυμόμαστε τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσα στη Βουλή, να μιλάει για “εμβολιόδεντρα” και άλλα κυβερνητικά στελέχη να χαρακτηρίζουν την πρόταση αυτή “μπούρδες”… Πρέπει έστω και τώρα στο και 5′, η κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση στην Κομισιόν για την άρση της πατέντας, για να βρεθεί και η ΕΕ από τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το εμβόλιο είναι δημόσιο αγαθό και με το να υπερασπίζονται ακόμα κάποιοι τις πατέντες, σημαίνει ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων μας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας