Απαντήσεις από τον Μητσοτάκη στη Βουλή για την τεκμαρτή φορολόγηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» για το μείζον ζήτημα της τεκμαρτής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ατομικών επιχειρήσεων, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σωκράτης Φάμελλος, επιπλέον να υιοθετήσει την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, όπως ζητούν άλλωστε και οι όλοι οι συλλογικοί φορείς.

Με την επίκαιρη ερώτησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ακόμη απαντήσεις «γιατί βάζει στο στόχαστρο και υποχρεώνει σε διακοπή δραστηριότητας και brain drain το πολύτιμο δυναμικό των επιστημόνων, των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, πλήττοντας έτσι την ελληνική οικονομία για χατίρι λίγων ολιγοπωλίων».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η επανακατάθεση της επίκαιρης ερώτησης κρίθηκε επιβεβλημένη εφόσον ο πρωθυπουργός δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει όταν κατατέθηκε στις 26 Ιουνίου.

«Μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, η κυβέρνηση υποσχέθηκε «σημειακές διορθώσεις», οι οποίες όμως θα έρθουν από το Σεπτέμβρη και μετά, ενώ θα έχει προηγηθεί η βεβαίωση και πληρωμή των υπέρογκων και άδικων φόρων, που θα οδηγήσουν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, σε λουκέτο. Και όλα αυτά προστίθενται στα προβλήματα της ακραίας ακρίβειας και του αποκλεισμού από χρηματοδοτικά εργαλεία που πλήττουν όλους τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους», τονίζει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ