Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Πουλάει τρέλα ο Μηταράκης μετά τα ρεζιλίκια στο BBC για το μετρό της Θεσσαλονίκης (vid)

Τα fake news που ακούστηκαν από τον Νότη Μηταράκη στην εκπομπή HARDtalk του BBC και στον δημοσιογράφο Stephen Sackur, ότι τάχα το μετρό της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε λειτουργία («Τhe new subway in Thessaloniki is up and running», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά), προκάλεσαν ένα κύμα αντιδράσεων και επικρίσεων κατά του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο οποίος ωστόσο, αντί να μαζευτεί και να διορθώσει το λάθος του, πήγε να βγάλει τρελούς όσους άκουσαν τη συνέντευξη και όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις της αγγλικής γλώσσας.

Μέσω twitter, ο κ.Μηταράκης (ο οποίος ξέρει πάρα πολύ καλά αγγλικά) υποστήριξε πως δεν είπε «ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης λειτουργεί. Αλλά ότι το έργο έχει πλέον προχωρήσει ουσιαστικά καθώς γίνονται δοκιμαστικά δρομολόγια», ενώ η συνέχεια της ανάρτησής του, ήταν ακόμη πιο κατάπτυστη:

«Μπορεί η επιλογή της φράσης στα Αγγλικά να μην ήταν η βέλτιστη αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να παρουσιάσω λανθασμένη εικόνα για το έργο»!

Μια ξεκάθαρη παραποίηση της αλήθειας από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος επέλεξε να καλύψει το ένα ψέμα, με ένα χειρότερο ψέμα, αυτό της δικαιολογίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ