Ανοιχτό κρατά ο Πούτιν το «παράθυρο» επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας

Οι σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ και οι ελληνορωσικές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου του Βλάντιμιρ Πούτιν και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό ωστόσο που ξεχώρισε ήταν μία ευθεία ερώτηση που δέχτηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας σχετικά με το εάν το Κρεμλίνο σχεδιάζει να επιτεθεί κατά της Ουκρανίας.

«Είναι μία προκλητική ερώτηση. Η Ρωσία ακολουθεί μια φιλειρηνική πολιτική αλλά δικαιούται να εξασφαλίσει την ασφάλειά της. Δεν μπορεί να μη μας απασχολεί η προοπτική προσχώρησης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Εχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η Ουκρανία θα αναπτύξει βάσεις εκεί εάν εισέλθει στο ΝΑΤΟ. Βασιζόμαστε ότι οι ανησυχίες μας θα εισακουστούν αυτή τη φορά» σημείωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης.

Παράλληλα εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα έχει «μία θέση εγκράτειας» απέναντι στη Ρωσία ως μέλος του ΝΑΤΟ, αν και υποστήριξε πως η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ ή την ΕΕ δεν εμπόδισε ποτέ την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει ένα θετικό ρόλο στις σχέσεις της Ρωσίας με αυτά τα δύο «μπλοκ».

O Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε μη αποδεκτή την προοπτική επέκτασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «εποικοδομητική» τη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, λέγοντας ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...