Ανδρέας Λοβέρδος: Τι κόμμα είναι οι «Δημοκράτες»

“Είμαστε δημοκράτες, είμαστε πατριώτες, είμαστε μεταρρυθμιστές και το σύνθημα μας είναι ότι πάμε στην Ενωμένη Ευρώπη, ως Έλληνες, στις 9 Ιουνίου, πάμε με δύναμη” τόνισε ενόψει των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του κόμματος Δημοκράτες, πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Λοβέρδος επέκρινε την κυβέρνηση για την εσωτερική ακρίβεια, για την ακριβή ενέργεια, για την μη δίκαιη κατανομή των κερδών της της ανάπτυξης σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και για καθυστερήσεις σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, που έχουν να κάνουν με την αργή απονομή της Δικαιοσύνης, την μη αξιολόγηση, την μη κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων, τα καλώς δοθέντα αλλά “αναποτελεσματικά” επιδόματα για το δημογραφικό.

“Λες και δεν κάνεις” είπε για τον πρωθυπουργό ο κ. Λοβέρδος και, σε άλλο σημείο, πρόσθεσε: “Θέλουμε να πούμε ‘ναι’ στα καλά της ΝΔ, αλλά θέλουμε να είμαστε και μπροστάρηδες στην άσκηση σκληρής κριτικής, όπου χρειάζεται”.

‘Ασκησε επίσης κριτική για την υποστηρικτική θέση της ΝΔ, από το 2020, της ευρωπαϊκής πορείας “όλων” ανεπιφύλακτα των κρατών των δυτικών Βαλκανίων, παρά το ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει για το θέμα ελέγχου της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών και ότι θα βρίσκεται “στο έλεος της μεταβολής των πολιτικών συσχετισμών στη Βόρεια Μακεδονία”.

“Εμείς δεν ιδρυθήκαμε για να διχάσουμε, εμείς ιδρυθήκαμε για να κυβερνήσουμε” είπε ο κ. Λοβέρδος και επεσήμανε ότι την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας σε δυνάμεις του χώρου “της δημοκρατίας και του κέντρου”, αλλά όχι σε “επαγγελματίες αρνητές”.
Επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που αντιτίθενται συλλήβδην και αδιακρίτως σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι αντιδρούν “όλοι οι άλλοι μαζί, σα να έχουνε κάνει σωματείο επαγγελματιών αρνητών” και για αυτό και ο κ. Μητσοτάκης “με αυτούς τους αντιπάλους αισθάνεται ασφαλής”.

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι στις ευρωεκλογές συντάσσεται με την πολιτική ομαδα “Renew Europe”, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του γάλλου προέδρου Ε. Μακρόν “γιατί πια η Αριστερά έχει τελειώσει την πορεία της, έχει παρακμάσει”, η Δεξιά δεν υποστηρίζει πια αρχές όπως “την αγάπη για την πατρίδα, την προστασία του έθνους, την προστασία της οικογένειας”, οι σοσιαλιστές “λένε πολλά και κάνουν λίγα και αυτά τα λίγα που κάνουν, τα κάνουνε και κεντροδεξιές κυβερνήσεις”, ενώ δεν υπάρχουν πια στο ευρωπαϊκό προσκήνιο προσωπικότητες όπως “ο Μιτεράν, ο Σμιτ, ο Βίλλυ Μπραντ, ο Καραμανλής, ο Σημίτης, ο Παπανδρέου, ο Ζακ Ντελόρ”.

“Χρειάζεται ένα κόμμα της κοινής λογικής, ένα κόμμα του πολιτικού κέντρου, ένα κόμμα που θα λέει την αλήθεια, που δεν θα διστάζει να λέει στον άλλον “έχεις δίκιο” και δεν θα κρύβεται όταν θέλει να του πει “όχι” είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

“Είμαστε κόμμα της κοινής λογικής, είμαστε κόμμα της μετριοπάθειας, είμαστε κόμμα του κέντρου, είμαστε κόμμα που θέλουμε να υπηρετήσουμε την Ελλάδα”.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...