Αναζητώντας την Πόπη Τσαπανίδου – Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς απάντηση παραμένει τον ερώτημα τι θα γίνει μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου και ποιος ή ποια θα πάρει την βουλευτική έδρα που έμεινε κενή.

Η Κουμουνδούρου, όπως μεταδίδει το topontiki.gr, κάνει μία επίμονη προσπάθεια για να καταλήξει η έδρα στον Στέφανο Κασσελάκη, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπείται στη Βουλή από τον πρόεδρό του, αλλά το εγχείρημα μοιάζει πολύ δύσκολο.

Πρέπει να παραιτηθούν και οι πέντε επιλαχόντες του ψηφοδελτίου επικρατείας έως ότου έρθει η σειρά του κ. Κασσελάκη, αλλά η άρνηση της 8ης στη λίστα (ένατος ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) Ζωρζέτας Λάλη έχει προκαλέσει αδιέξοδο.

Η προσοχή στρέφεται στην πρώτη επιλαχούσα, την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία όμως δεν έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία ανάμεσα στην ίδια και την Κουμουνδούρου.

Η Πόπη Τσαπανίδου
Η Πόπη Τσαπανίδου

Και ενδεχομένως να μην υπάρξει σύντομα κάποιο νέο, καθώς η δημοσιογράφος έχει το περιθώριο να απαντήσει έως τις 26 Αυγούστου.

Η κυρία Τσαπανίδου εμφανιζόταν αρχικά διατεθειμένη να διευκολύνει την κατάσταση και να παραιτηθεί της έδρας, προκειμένου να γίνει βουλευτής ο κ. Κασσελάκης.

Αλλά στη συνέεχεια υπήρξε η δήλωση της κυρίας Λάλη ότι θα κρατήσει εκείνη την έδρα εάν φτάσει η σειρά της.

Προφανώς η κυρία Τσαπανίδου εξετάζει το ενδεχόμενο να κρατήσει η ίδια την έδρα, ως πρώτη επιλαχούσα, από τη στιγμή που εξαιτίας της κυρίας Λάλη αυτή η έδρα δεν πρόκειται να καταλήξει στον κ. Κασσελάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη

Επιπλέον ίσως έχει σημασία και το γεγονός ότι η εσωκομματική κατάσταση είναι επιβαρυμένη και οι σχέσεις του κ. Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι και οι καλύτερες. Η κυρία Τσαπανίδου είναι στον κύκλο συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, ως μέλος του Ινστιτούτου που έχει δημιουργήσει ο κ. Τσίπρας.

Η Κουμουνδούρου πάντως διαμηνύει ότι η έδρα ανήκει, για λόγους πολιτικούς, ηθικούς, ακόμα και νομικούς στον κ. Κασσελάκη και τονίζει ότι είναι ευθύνη κάθε εμπλεκόμενου προσώπου και πλευράς να συναινέσει σε μία τέτοια εξέλιξη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα

«Αυτή είναι και η θέληση των εκατοντάδων χιλιάδων μελών του κόμματος. Ότι η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή από τον Πρόεδρό του είναι πολιτικά αναγκαία και θεσμικά ορθή. Τη θεωρούν ένδειξη σεβασμού στην ξεκάθαρη βούληση του Όθωνα Ηλιόπουλου, ώστε η παραίτησή του να μην στερήσει από τους συμπατριώτες μας στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους. Αλλά και δείγμα έμπρακτου σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία, την ψήφο δηλαδή των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες του περασμένου Σεπτεμβρίου και ανέδειξαν τον Στέφανο Κασσελάκη στη θέση του Προέδρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Ήδη η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και πάνω από 16 βουλευτές έχουν ταχθεί υπέρ της άποψης ότι ο κ. Κασσελάκης πρέπει να καταλάβει την έδρα του κ. Ηλιόπουλου.

Τέτοιες τοποθετήσεις έχουν κάνει οι Θεοδώρα Τζάκρη, Νίκος Παππάς, Γιάννης Σαρακιώτης, Ραλλία Χρηστίδου, Νίνα Κασιμάτη, Γιώργος Γαβρήλος, Πέτρος Παππάς, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Γιώργος Καραμέρος, Κυριακή Μάλαμα, Καλλιόπη Βέττα, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Μπάρκας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ