Αληθινή βόμβα στα media: Ο Τσίπρας σκέφτεται να κλείσει την «Αυγή»

Η συζήτηση αυτές τις ημέρες στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό έχει οδηγήσει σε μια (προσωρινή;) ανακωχή τα αντίπαλα εσωκομματικά στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στις μέχρι τώρα ομιλίες των βουλευτών που έχουν ήδη πάρει το λόγο.


Αυτό, ωστόσο, κάθε άλλο παρά σημαίνει πως… έχουν σταματήσει και διεργασίες όπως αυτή στην εσωκομματική τάση της «Ομπρέλας» («53+» συν Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης κ.ά.), η οποία στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ετοιμάζεται να καταθέσει δικό της προσχέδιο πολιτικής απόφασης του συνεδρίου το οποίο θα ζητήσει νωρίτερα να γίνει αντικείμενο διαβούλευσης στις Οργανώσεις Μελών.


Αν συμβεί κάτι τέτοιο προφανώς και θα δημιουργήσει νέα εστία αντιπαράθεσης με δεδομένο ότι οι προεδρικοί της Κίνησης Μελών κι όχι μόνο δεν θα καθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα.


Αξίζει να σημειωθεί πως σε νέα εστία εσωκομματικής αντιπαράθεσης κινδυνεύει να μετατραπεί και η εθελουσία έξοδος που έχει ανακοινωθεί για την «Αυγή», την κομματική εφημερίδα η οποία στοιχίζει πολλά στο ταμείο του κόμματος χωρίς τον ανάλογο κοινωνικό αντίκτυπο.


Μέχρι στιγμής δεν είναι πολλοί οι εργαζόμενοι που έχουν δηλώσει πρόθυμοι για συμμετοχή σε αυτή, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει διαμηνύσει πως είναι πρόθυμος ακόμα και να κλείσει την εφημερίδα και το επίσης κομματικό ραδιόφωνο Στο Κόκκινο αν δεν υπάρξει ο απαραίτητος οικονομικός εξορθολογισμός.


Όπως κι αν έχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δείχνει να κλείνει τα αφτιά του στις σειρήνες που τον καλούν η φυσιογνωμία του κόμματος να παραμείνει αποκλειστικώς αυτή ενός κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς.


Αντιθέτως, όπως τόνισε άλλωστε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στόχος του παραμένει ο ίδιος και το κόμμα να αγκαλιάσουν το σύνολο των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί, χωρίς αποκλεισμούς οι οποίοι ωστόσο συνεχίζονται κατά την εγγραφή νέων μελών, σύμφωνα και με πολλές καταγγελίες που φτάνουν στον έβδομο όροφο της πλατείας Κουμουνδούρου όπου και το γραφείο Τσίπρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν τον καταποντισμό των αμιγώς αριστερών κομμάτων στην Ευρώπη και την επικράτηση αναβαπτισμένων σοσιαλδημοκρατικών, τάση που αναποφεύκτως επηρεάζει και τη χώρα μας.
Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν με νόημα, για να το ακούσουν και στη Χαριλάου Τρικούπη, πως ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθεί να συμμετέχει στις προπαρασκευαστικές συνόδους των Ευρωσοσιαλιστών (PES) όχι γιατί το απαιτεί ο ίδιος αλλά γιατί προσκαλείται σε αυτές. Υπενθυμίζουν, εξάλλου, με νόημα ότι στην Ιβηρική Χερσόνησο – Ισπανία, Πορτογαλία – οι Σοσιαλιστές δεν κυβερνούν μόνοι τους αλλά με την Αριστερά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου