Ακροδεξιός «πυρετός» μετά τις δηλώσεις Καρυστιανού: Στήνουν γκάλοπ για τις αμβλώσεις

Σκοταδιστικές και ακροδεξιές ιστοσελίδες εργαλειοποιούν τη «δημόσια διαβούλευση» και ζητούν επιστροφή στον αναχρονισμό

Η ΠΥΘΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ


Οι πρόσφατες τοποθετήσεις της Μαρίας Καρυστιανού περί «δημόσιας διαβούλευσης» για το δικαίωμα στις αμβλώσεις, λειτούργησαν ως το απόλυτο έναυσμα για τον ακροδεξιό συρφετό, ο οποίος έχει «ξεσαλώσει» στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένες ιστοσελίδες που στηρίζουν με θέρμη το νέο πολιτικό της εγχείρημα, έχουν ξεκινήσει μια συντονισμένη επιχείρηση, στήνοντας ψηφιακές δημοσκοπήσεις με ερωτήματα που θέτουν υπό αμφισβήτηση την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος.

Τα γκάλοπ αυτά, που προέρχονται από κύκλους που προωθούν την ατζέντα του Ηλία Κασιδιάρη και του υπερσυντηρητικού «σκοταδισμού», καλούν τους πολίτες να πάρουν θέση: Υπέρ των αμβλώσεων ή υπέρ των δηλώσεων Καρυστιανού; Πρόκειται για μια ευθεία προσπάθεια νομιμοποίησης μιας συζήτησης που έχει κλείσει θεσμικά από το 1986, με στόχο τη δημιουργία ενός τεχνητού διχασμού στην κοινωνία.

Η εργαλειοποίηση αυτή δεν σταματά στις αμβλώσεις, καθώς ο ίδιος ακροδεξιός μηχανισμός πανηγυρίζει για την επαναφορά θεμάτων όπως η μοιχεία και τα δημοψηφίσματα για τη μοναρχία. Ενώ ο δημοκρατικός κόσμος αντιδρά σύσσωμος, ο ακροδεξιός συρφετός βρίσκει στις θέσεις της κ. Καρυστιανού την ιδανική «γέφυρα» για να επαναφέρει μεσαιωνικές αντιλήψεις στο προσκήνιο, μετατρέποντας μια εθνική τραγωδία σε όχημα για το πιο ακραίο συντηρητικό πισωγύρισμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;