Ακίνητα: Το ράλι στις τιμές συνεχίζεται

Φωτιά οι τιμές σε ακίνητα και οικοπέδα. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις στις τιμές των διαμερισμάτων έχουν ραγδαία άνοδο.

Σε σχέση με 1 έτος πριν, στο τέλος Ιουνίου του 2024 ο δείκτης τιμών για τις αξίες πώλησης εμφανίζεται αυξημένος σε ποσοστό σχεδόν 9%, με αντίστοιχο ποσοστό που αφορά την αύξηση των ενοικίων στα ακίνητα πανελλαδικά, ενώ σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2023 η άνοδος των τιμών πώλησης κατά 4,3% είναι κατά τι μικρότερη σε σύγκριση με αυτή των ενοικίων που είναι στο +6,7%.

Τα στοιχεία προκύπτουν από τον δείκτη τιμών του Spitogatos, της γνωστής ιστοσελίδας αγγελιών για ακίνητα.

Οι πορεία των τιμών στα ακίνητα

Μάλιστα με βάση την επεξεργασία των ίδιων στοιχείων που αφορά το δείκτη τιμών SPI, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικιών διαμορφώθηκε σε 2.410 ευρώ/τ.μ., έναντι 2.143 ευρώ/τ.μ. το αντίστοιχο διάστημα του 2023, μια αύξηση κατά 12,45%.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και σε ό,τι αφορά τις τιμές ενοικίασης κατοικιών με τη μέση ζητούμενη τιμή να έχει διαμορφωθεί σε 9,85 ευρώ/τ.μ., σημειώνοντας διψήφια άνοδο επίσης.

Σε οτι αφορά τα οικόπεδα, σύμφωνα με έρευνα της Geoaxis η τάση δείχνει ότι σε όλες τις περιοχές εντός Λεκανοπεδίου καταγράφεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά αύξηση των τιμών. Ειδικότερα για το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους η μέση αύξηση έφτασε το 8,97% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 και σε 14,76% σε σχέση με το 2022.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ