Αγωνία Τσίπρα: Αναζητά υποψήφιο για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το φιάσκο με τον Τεμπονέρα – Η συνάντηση πριν το Παρίσι και τα «γαλλικά» του Καλογήρου

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Να μην έχετε καμία αμφιβολία. Το πραξικόπημα σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ενορχηστρωθεί από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και έχει εκτελεστεί είτε από μαριονέττες του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε από πρόθυμους, είτε από χρήσιμους ηλιθίους.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη

Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρήσει και πάλι την πραξικοπηματική ανατροπή του Στέφανου Κασσελάκη στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος. Τελικά είχε συντριβεί, αλλά έδωσε ραντεβού για μετά τις ευρωεκλογές, καθιστώντας απολύτως σαφές ότι θα υπονόμευε τη νόμιμη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, οι θλιβεροί παρατρεχάμενοί του στον ΣΥΡΙΖΑ, υπονόμευσαν την πορεία του κόμματος εκτελώντας τις εντολές του θλιβερού Τσίπρα. Κάποιοι από την παρέα των “87” μάλιστα έλεγαν ότι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, για να τελειώνουν με τον Στέφανο Κασσελάκη μία ώρα αρχύτερα. Τις προηγούμενες ημέρες εκδηλώθηκε το πραξικόπημα και η πολιτικά απαξιωμένη από την κοινωνία γραφειοκρατική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε “έκπτωτο” τον Στέφανο Κασσελάκη.

Και τώρα; Τώρα έχει ανοίξει ο δρόμος για εσωκομματικές εκλογές, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής έχουμε ΕΝΑΝ υποψήφιο. Τον Παύλο Πολάκη. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει τελικά να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας της βάσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη

Και οι “87”; Ενώ έχουμε το πρώτο ρήγμα στη σχέση τους με τον Παύλο Πολάκη, οι “87” σε αμηχανία αναζητούν τον υποψήφιο αρχηγό τους. Τον υποψήφιο αρχηγό δηλαδή που θα συμμετάσχει στην τελική φάση του βρόμικου σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και το ενδεχόμενο εκλογής του Χάρη Δούκα τον οποίο στηρίζουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα με τα οποία έχει συνθηκολογήσει ο πρώην πρωθυπουργός, να δημιουργηθεί τελικά ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς την ίδρυση του οποίου επιδιώκουν ντόπια κέντρα της τραπεζοκρατίας και της ολιγαρχίας.

Σε αυτή τη βάση η στήλη πληροφορείται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκδηλώσει στο περιβάλλον του τη μεγάλη του ανησυχία για το ποιος θα ηγηθεί της ομάδας των πραξικοπηματιών, ώστε να αντιμετωπίσει τον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το απόλυτο φαβορί, ώστε να κερδίσει ξανά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, σε κάθε σενάριο. Οι πραξικοπηματίες του γνωρίζουν αυτό και αυτός είναι ο λόγος που θέλουν με τρόπο προκλητικό για κάθε δημοκράτη πολίτη, για κάθε φίλο και ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για κάθε απλό μέλος του κόμματος, να μεθοδεύσουν ακόμη και τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, ώστε να εξαλείψουν οποιαδήποτε πιθανότητα ολικής επαναφοράς στην ηγεσία του κόμματος, που τελικά συνεπάγεται το πολιτικό τους τέλος, αλλά και το πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο εργάζονται.

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας

Τις προάλλες σας έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε αγγελιοφόρο στους “87”, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κενό ηγεσίας, μετά το άθλιο πραξικόπημα που τους έχει καταδικάσει στη συλλογική συνείδηση του δημοκρατικού κόσμου. Ο θλιβερός Τσίπρας, που έχει σκύψει χωρίς ντροπή το κεφάλι στα διαπλεκόμενα συμφέροντα που τον είχαν πολεμήσει με λύσσα, έστειλε σε ομάδα των πραξικοπηματιών το δεξί του χέρι, τον Μιχάλη Καλογήρου, ως οποίος με “γαλλικά” που ακούστηκαν σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής και λέγοντας “κόψτε τον λαιμό σας”, διεμήνυσε την επιθυμία του πολιτικά απαξιωμένου και ηθικά απονομιμοποιημένου, Αλέξη Τσίπρα να βρουν γρήγορα ΕΝΑΝ αρχηγό, ώστε να μην διασπαστούν οι δυνάμεις που συγκροτούν το αντι-Κασσελάκη μέτωπο μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ιστορική εμπειρία διδάσκει ότι η αδυναμία ανάδειξης ηγεσίας κατά την εκδήλωση ενός “κινήματος” και εν προκειμένω ενός πραξικοπήματος από τις πρώτες ημέρες, οδηγεί τελικά στην αποτυχία.

Γεγονός ενδεικτικό της αγωνίας του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις είναι η συνάντηση που είχε πριν ταξιδέψει πρόσφατα στο Παρίσι, και την οποία αποκάλυψε η στήλη, με τον Διονύση Τεμπονέρα, τον οποίο πίεσε ασφυκτικά να κατέβει ως υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε κάνει και το καλοκαίρι του 2023, όταν στο πρόσωπο του νεαρού εργατολόγου είχε διακρίνει το πρόσωπο που θα αναμετράτο με την Έφη Αχτσιόγλου, ώστε με βάση το σενάριο, να αποτελούσε στη συνέχεια, τον μεταβατικό αρχηγό του κόμματος, που με μία σειρά από διαδικασίες που θα ακολουθούσαν, θα άνοιγε τον δρόμο για την επιστροφή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας σε τηλεοπτική του εμφάνιση
Ο Διονύσης Τεμπονέρας σε τηλεοπτική του εμφάνιση

Τελικά ο Διονύσης Τεμπονέρας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πρόεδρος. Όπως καταλαβαίνετε, ο Αλέξης Τσίπρας δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο. Ο φόβος μεγαλώνει. Τα σενάρια που απεργάζονται τα δομημένα συμφέροντα και οι loosers συνεργάτες του κινδυνεύουν να βρεθούν στον κάλαθο των αχρήστων. Εκεί που είναι η θέση τους δηλαδή…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ