Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Φρέντι Μπελέρης

Αίτημα διακοπής έκτισης ποινής και αίτημα ακύρωσης της κατέθεσε στις αλβανικές αρχές ο Φρέντι Μπελέρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 24 μήνες φυλάκιση και παραμένει κρατούμενος από τις 12 Μαΐου 2023, κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το himara.gr, η υπεράσπιση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας και ευρωβουλευτή κατέθεσε δυο αιτήματα στις αλβανικές αρχές:

  • Στο Πρωτοδικείο του Φιέρι για πρόωρη αποφυλάκιση με όρους. Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, το δικαιούνται όσοι έχουν εκτίσει τα 2/3 της ποινής τους και έχουν καλή διαγωγή κατά την διάρκεια της κράτησης τους. Άρθρο 64 του ποινικού κώδικα και Άρθρο 38 του νόμου 79/2020. Ο μέσος όρος εξέτασης των αιτημάτων αυτής της φύσεως είναι από 20 έως 30 ημέρες.
  • Αίτημα στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι το δικαστήριο να εξετάσει την προσφυγή κατά της απόφασης του εφετείου. Το αίτημα αυτό εξετάζεται άμεσα από 3 έως 5 ημέρες.

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση των αλβανικών αρχών. Σε περίπτωση που τα δύο αιτήματα του Φρέντι Μπελέρη δεν γίνουν αποδεκτά από την αλβανική δικαιοσύνη, θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι και τον Οκτώβριο.

Πρόσφατα, το Εφετείο των Τιράνων υιοθέτησε την πρωτόδικη απόφαση και καταδίκασε σε 2 χρόνια φυλάκισης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...