Έφυγε για την Ευρώπη ο Τζο Μπάιντεν

Έφυγε για την Ευρώπη ο Τζο Μπάιντεν, για να παρεβρεθεί στους εορτασμούς της D-Day με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όσο και στη Σύνοδο της G7 στην Ιταλία.

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Νορμανδία, ο Τζο Μπάιντεν θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο Ζελένσκι για την κατάσταση στην Ουκρανία και το πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βαθαίνουμε την υποστήριξή μας» στον ουκρανικό στρατό, ανέφερε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν σε δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος.

Ο κ. Σάλιβαν επισήμανε πως δεν σχεδιάζεται αποστολή Αμερικανών συμβούλων στην Ουκρανία. «Δεν σχεδιάζουμε εκπαιδευτική αποστολή στην Ουκρανία», διαβεβαίωσε.

Οι ουκρανοί στρατιωτικοί «χρειάζονται συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, κι εργαζόμαστε για αυτό», ενώ το Κίεβο «ζητεί επίσης συνεχή ροή όπλων, που θα τους προμηθεύσουμε», τόνισε ο κ. Σάλιβαν.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν θα παρευρεθεί στη Σύνοδο για την Ουκρανία στην Ελβετία στις 15 και 16 Ιουνίου. Θα παραστεί σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων στο Χόλιγουντ που έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο της συνόδου κορυφής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;