Έτσι θα είναι ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

«Κλείδωσε» ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο και η πρόβλεψη για καύσωνα

Όπως φαίνεται μέχρι τα μέσα του Αυγούστου, δεν θα έχουμε καύσωνα, με τη θερμοκρασία τον Δεκαπενταύγουστο να διατηρείται στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη με μέτρο μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, με τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού να μας κάνει… οριακά τη χάρη και να μην ζούμε νέο καύσωνα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με υψηλές θερμοκρασίες στην ηπειρωτική Ελλάδα και μελτέμι στο Αιγαίο.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 και την Κυριακή πολύ πιθανώς και τα 8 μποφόρ, διατηρώντας σε υποφερτά επίπεδα τη θερμοκρασία στις προσήνεμες περιοχές.

Ωστόσο, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας η θερμοκρασία θα φτάνει και πολύ τοπικά θα ξεπερνά τους 38 βαθμούς, κυρίως στη δυτική Ελλάδα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, όπου προβλέπεται να πλησιάσει τους 40 βαθμούς.

O μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου έδωσε νέα στοιχεία για τον καιρό μέχρι τι 15/08, αναρτώντας έναν πίνακα στο Facebook, όπου δείχνει τις μέσες μέγιστες θερμοκρασίες από σήμερα Παρασκευή, έως ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα διατηρηθεί πάνω από τους 35-36 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές θα υπάρχει και σχετικά αυξημένη υγρασία.

Αναφέρει ότι η μέση θερμοκρασία σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα θα είναι πάνω από 1-2 βαθμούς Κελσίου από όσους δείχνει το γράφημα, με την θερμοκρασία να «αγγίζει» σε κάποιες περιοχές ακόμη και τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο υδράργυρος στις ορεινές περιοχές (500-1000 μέτρα υψόμετρο) όπου η θερμοκρασία θα είναι 3-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Επίσης στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέση θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη κατά 3-5 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και νότια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37, τοπικά στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37, τοπικά στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ