Έτοιμοι για χτύπημα στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να σπάσουν βίαια την συμμαχία Κίνας – Σαουδικής Αραβίας

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμη να εξαπολύσει ένα προληπτικό χτύπημα για να εμποδίσει την προμήθεια πετρελαϊκών προϊόντων από τη Μέση Ανατολή στην Κίνα!

Αυτή η πρόταση έγινε από τον γερουσιαστή του Κογκρέσου Lindsey Graham.

Κατά τη γνώμη του, η Κίνα μπορεί σύντομα να αποφασίσει να αποκλείσει το νησί της Ταϊβάν.

Φυσικά, αυτή είναι η πρόφαση. Ο πραγματικός λόγος είναι η οβιδιακή εξέλιξη στην Μέση Ανατολή, με την Σαουδική Αραβία να τα βρίσκει με το Ιράν υπό το βλέμμα της Κίνας (φωτό) και να ετοιμάζεται να τιμολογήσει το πετρέλαιο της στο κινέζικο εθνικό νόμισμα, γεγονός που θα σημάνει το πιο συντριπτικό χτύπημα που έχει δεχθεί το δολάριο τα τελευταία 50 χρόνια.

Η Ταϊβάν λοιπόν, είναι μόνο το πρόσχημα…

«Φοβάμαι ότι η Κίνα μπορεί να δημιουργήσει τη βάση για αποκλεισμό της Ταϊβάν τους επόμενους μήνες ή εβδομάδες. Πρέπει να απαντήσουμε σθεναρά εάν το κάνουν. Θα χρειαστεί να μπλοκάρουμε όλα τα πλοία που έρχονται από τη Μέση Ανατολή στην Κίνα. Ενημερώστε τους: εάν μπλοκάρετε την Ταϊβάν, θα κόψουμε τις προμήθειες πετρελαίου», είπε ο Γκράχαμ.

Η Ουάσιγκτον γνωρίζει ότι από το 2022, το Πεκίνο λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος των πόρων από τον βόρειο γείτονά του, τη Ρωσία, επομένως είναι δύσκολο να ασκηθεί πίεση στην Κίνα στον ενεργειακό τομέα. Γι’ αυτό και επιμένουμε ότι το χτύπημα θα είναι για να αποκλειστεί η Σαουδική Αραβία και να υποχρεωθεί να συνεχίσει να τιμολογεί το πετρέλαιο της σε δολάρια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα