Έρχεται νέο ψηφοδέλτιο και ο Τσίπρας έχει το πρώτο draft! – Η βόμβα που έριξε η Λούκα Κατσέλη και οι μυστικές συνεννοήσεις

Ένα νέο “προοδευτικό” ψηφοδέλτιο ψήνεται στα παρασκήνια και η Λούκα Κατσέλη δεν κρατάει τα χαρτιά της κλειστά. Μιλώντας δημοσίως για την ανάγκη «νέου, αξιόπιστου ψηφοδελτίου στον προοδευτικό χώρο», η πρώην υπουργός άναψε φωτιές – και όχι μόνο πολιτικές.

Το ότι μιλάει με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με άλλους για τον Αλέξη, δεν αφήνει πολλά στη φαντασία. Το μήνυμα ελήφθη: ο Τσίπρας δεν είναι απλός θεατής. Αν δεν ηγείται της προσπάθειας, τότε τουλάχιστον τη διαβάζει από μέσα.

Οι 4ερευνητικοί φορείς (μεταξύ των οποίων και το ΙΝΕΡΠΟΣΤ της Κατσέλη) ετοιμάζουν για το φθινόπωρο πολιτικό “μανιφέστο” με στόχο – τι άλλο; – τη δημιουργία ενός νέου κέντρου βάρους στον κατακερματισμένο προοδευτικό χώρο.

Το θέμα όμως είναι ποιον βλέπουν ως κέντρο αυτού του βάρους.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι η λέξη “Τσίπρας” πέφτει πιο συχνά από τη λέξη “πρόγραμμα” στις συζητήσεις του κύκλου.

Το “νέο ψηφοδέλτιο” δεν είναι απλώς μια ιδέα. Είναι σενάριο εν εξελίξει. Και κάποιοι βλέπουν τον Αλέξη να διαλέγει ήδη θέση στο πρώτο τραπέζι πίστα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.