Έπιασε αμέσως δουλειά ο πρώην διευθυντής εφημερίδας που προσέλαβε στο Μαξίμου ο Μητσοτάκης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, άφησε ο διευθυντής τύπου και ενημέρωσης του πρωθυπουργικού γραφείου, Πάνος Αμυράς, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, 

Ο τέως διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθερος Τύπος», που εδώ και δύο εβδομάδες έπιασε πλέον κανονικά δουλειά στο Μαξίμου, υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Ο πρωθυπουργός αξιοποιεί τις ευκαιρίες για να θέσει τα εθνικά μας ζητήματα και συνολικά να προωθήσει τις εθνικές θέσεις. Με τον Ερντογάν δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση, αλλά δεν αποκλείω να γίνει. Ξέρετε, οι αντιπροσωπείες αυτές τις μέρες ζυμώνονται, συναντώνται. Επομένως δεν αποκλείω, ιδίως και αύριο, που είναι κυρίως ημέρα της Συνόδου, να υπάρξει μια συνάντηση των δύο ηγετών, κάτι που ενδεχομένως είχε προαναγγελθεί στην τελευταία τους συνάντηση, αν και η βασική συνάντηση και οι βασικές επαφές προγραμματίζονται να γίνουν τον Σεπτέμβριο στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».
Από την άλλη, και υπό το βάρος των προκλητικών δηλώσεων της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας, και ερωτηθείς αν θα υπάρξει συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο Π. Αμυράς ανέφερε ότι «σίγουρα θα τεθεί το ζήτημα της παραβίασης των βασικών όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών από την γειτονική χώρα. Δεν έχω υπόψη μου κάποια προγραμματισμένη, κάποια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν ξέρω αν θα γίνει, αλλά πάντως σίγουρα δεν έχει προγραμματιστεί κάτι από την ελληνική πλευρά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ