Έντονη ανησυχία στο Μαξίμου από τα γκάλοπ – Ποιό είναι το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης

Έντονη ανησυχία στο Μαξίμου από τα γκάλοπ

Έντονη ανησυχία προκαλούν στο Μαξίμου τα στοιχεία των εξαμηνιαίων τάσεων της MRB για το κόστος ζωής των πολιτών, καθώς το πρόβλημα της ακρίβειας αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά πρώτο με διαφορά ενώ παράλληλα αποδεικνύεται ότι παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τα καλάθια, η ακρίβεια «βαθαίνει».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ένωσης Supermarket Ελλάδας (ESE) έρχονται νέες ανατιμήσεις στο καλάθι του νοικοκυριού μέσα στο νέο έτος. Oι όποιες μειώσεις δε, υπάρξουν σε μεμονωμένα προϊόντα δεν θα φτάσουν τις τιμές, που υπήρχαν πριν από την κρίση.

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να αναζητά τρόπους για να αντιμετωπίσει την δύσκολη κατάσταση, που μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Όπως αποκλάυψε η MRB οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλη δυσκολία στο να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, μόνο δύο στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, ενώ το 56,8% δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί «πάρα πολύ και πολύ» από την αύξηση των τιμών ενώ ένα επιπλέον 37,7% δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί αρκετά.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της μέτρησης είναι ότι οι πολίτες σε ποσοστό 61,2% λένε πως έχουν προσπαθήσει να μειώσουν τα έξοδα τους, κάνοντας περικοπές αλλά χωρίς επιτυχία, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για λιγότερα προϊόντα και υπηρεσίες σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ποιό είναι το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης

Αυτό που «καίει» όμως περισσότερο το Μαξίμου, είναι το στοιχείο που δείχνει ότι το 47.9% είναι σφόδρα δυσαρεστημένο, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει πάρει λιγότερα μέτρα απ’ όσα της επιτρέπει η οικονομία.

Φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι αυτή η κατάσταση μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι στην παράσταση νίκης η ΝΔ εμφανίζεται να έχει απόλυτη κυριαρχία.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας καταγράφονται ήδη γκρίνιες καθώς τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής ομάδας εισπράττουν τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών. Όπως λένε μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι οι έλεγχοι στους οποίους έχει επενδύσει τα πάντα η κυβέρνηση φαίνεται να μην αποδίδουν και άρα θα πρέπει να αναζητηθεί ένα άλλο μείγμα πολιτικής πιο αποτελεσματικό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...