Ένα βήμα πριν την τραγωδία: Ποιος στόχευσε ξανά τον Γιάννη Πρετεντέρη;

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά DNA, κάμερες και παλιές απειλές – «Δεν είναι η πρώτη φορά», δηλώνει ο γνωστός δημοσιογράφος

Η Πυθία αποκαλύπτει


Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού μεγάλης ισχύος στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, στο Νέο Ψυχικό.

Ο μηχανισμός δεν εξερράγη λόγω λάθους στον μηχανισμό πυροδότησης, γεγονός που, όπως επισημαίνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., απέτρεψε τραγωδία, καθώς επρόκειτο για βόμβα ικανή να προκαλέσει σοβαρές καταστροφές ή ακόμα και θανάτους.


Στο στόχαστρο ο Πρετεντέρης: Τρεις άξονες ερευνών της Αντιτρομοκρατικής

Οι Αρχές επικεντρώνονται σε τρία βασικά στοιχεία για να οδηγηθούν στους δράστες:

  1. Ανάλυση του εκρηκτικού μηχανισμού στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς βρέθηκε σχεδόν άθικτος, επιτρέποντας την αναζήτηση DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλου γενετικού υλικού.
  2. Έλεγχος καμερών ασφαλείας της περιοχής, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ύποπτη κίνηση ή οχήματα κοντά στην πολυκατοικία, κυρίως τις βραδινές ώρες.
  3. Διερεύνηση ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, με επίκεντρο κρατούμενο στις φυλακές Διαβατών, που είχε απειλήσει παλαιότερα τον Πρετεντέρη μέσω επιστολής σε ιστοσελίδα.

Χτύπημα χωρίς προειδοποίηση – Τυφλή τρομοκρατική επίθεση με στόχο τη ζωή

Η Αντιτρομοκρατική χαρακτηρίζει την ενέργεια ως “τυφλή”, καθώς δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και ο μηχανισμός είχε στόχο να ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Όπως διαπιστώθηκε, η βόμβα τοποθετήθηκε κατά τις νυχτερινές ώρες, χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν, και σε περίπτωση έκρηξης θα προκαλούσε εκτεταμένες ζημιές ή θύματα, αν υπήρχε περαστικός στο σημείο.


Γιάννης Πρετεντέρης: «Δεν είναι η πρώτη φορά – Είναι ανατριχιαστικό»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο γνωστός δημοσιογράφος δήλωσε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, εύχομαι να είναι η τελευταία», και συμπλήρωσε:
«Πάντα πίστευα πως είναι τρομακτικό να παραβιάζουν την ιδιωτικότητά σου επειδή δεν συμφωνούν με αυτά που λες. Είναι ανατριχιαστικό ότι στη δημοκρατία μας κυκλοφορούν τέτοια μυαλά».

Ο Πρετεντέρης αποκάλυψε ότι είχε αποχωρήσει από το σπίτι και ενημερώθηκε καθ’ οδόν από τους άνδρες ασφαλείας του ότι ο κηπουρός εντόπισε τον μηχανισμό.


Παλαιότερο περιστατικό το 2021 – Στο ίδιο σημείο τοποθετήθηκαν γκαζάκια

Ο Γιάννης Πρετεντέρης είχε γίνει ξανά στόχος βομβιστικής ενέργειας τον Ιούνιο του 2021, όταν αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του σπιτιού του. Τότε, είχαν προκληθεί μικρές υλικές ζημιές στην πολυκατοικία και σε δύο αυτοκίνητα.

Η ομοιότητα στον τόπο της επίθεσης οδηγεί τις Αρχές στο ενδεχόμενο οι δράστες να ανήκουν στο ίδιο δίκτυο, ή να πρόκειται για εξελιγμένο «μήνυμα» συνέχειας από το παρελθόν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού