Έμπειροι αναλυτές εκτιμούν: Θα νικήσει στον δεύτερο γύρο ο Στέφανος Κασσελάκης – Τι φέρνει τη μεγάλη ανατροπή και οδηγεί την Αχτσιόγλου στην ήττα

Όλα είναι ανοικτά για τον δεύτερο γύρο τονίζουν στελέχη που γνωρίζουν τα μέσα και τα έξω της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του bankingnews.gr.

Μπορεί να είναι φαβορί η Έφη Αχτσιόγλου και, όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ, λογικά θα στις πρώτες εκλογές θα είναι πρώτη, αλλά στο δεύτερο γύρο θα δούμε άλλη δυναμική.

Έμπειροι σχετικά με τα κομματικά του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στον δεύτερο γύρο θα έρθει ως το αουτσάιντερ και θα γίνει φαβορί γιατί έχει λαμβάνειν ψηφοφόρους από όλο το φάσμα της Κεντροαριστεράς.

Ενώ η Έφη Αχτσιόγλου έχει βάση το 3% του ΣΥΡΙΖΑ και συμμαχίες μόνο εντός του κόμματος. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκτάει μεγάλη δυναμική και συγκεντρώνει πολλούς νέους.

Προχθές στην Πάτρα η συγκέντρωση του Στέφανου Κασσελάκη, ομολογουμένως ήταν μεγάλη και στο πλήθος υπήρχαν πολλοί νέοι άνθρωποι και οικογένειες. Η αύξηση της συμμετοχής του κόσμου, ειδικά των κεντρογενών ψηφοφόρων είναι κάτι θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον Στ. Κασσελάκη.
Αντιθέτως, οι ψηφοφόροι της Έφης Αχτσιόγλου προέρχονται από τις αριστερές τάσεις, ανήκουν στο βαθύ ΣΥΡΙΖΑ.
Μία πολύ σημαντική διαφορά είναι ότι στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ αρχίζουν σιγά σιγά να αλλάζουν τη στάση τους. 
Επίσης, να το bankingnews.gr τονίζει και τη δυναμική των συμμαχιών.
Ο Νίκος Παππάς στο δεύτερο γύρο θα πάει με τον Στέφανο Κασσελάκη όπως και οι περισσότεροι προεδρικοί.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πάει με την Έφη Αχτσιόγλου, όπως έχουν μία κοινή δεξαμενή και η επιρροή του Τσακαλώτου είναι μικρή στους ψηφοφόρους. Όσο για τον Στέφανο Τζουμάκα έχει μηδαμινή επιρροή. Όλα αυτά συντείνουν στην αρχική πρόβλεψη ότι θα είναι ντέρμπι ο δεύτερος γύρος. 

Δείχνει προοπτική ο Κασσελάκης 

Η προοπτική ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη δυναμικά, φέρνει κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ η αντιπολιτευτική τακτική της Έφης Αχτσιόγλου είναι πολύ πιο ήπια.
Επίσης, η προοπτική ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να εκπροσωπήσει όλο το χώρο της Κεντροαριστεράς προσθέτει στο κόμμα και αφαιρεί από το άλλο πόλο, το ΠΑΣΟΚ όπου η δυναμική του Νίκου Ανδρουλάκη είναι πολύ αδύνατη και περιχαρακωμένη. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ