Άσχημα μαντάτα για τον Γιώργο Αυτιά από τις δημοσκοπήσεις: Οι τέσσερις που θα τον περάσουν στις ευρωεκλογές (vid)

Τη «μάχη» του σταυρού θα δώσουν οι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές 2024 την 9η Ιουνίου. Σε αυτές τις ευρωεκλογές μπορούν να μπουν μέχρι και τέσσερις σταυροί προτίμησης.

Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει τις αντίστοιχες έδρες και το 3% των ψήφων.

Οι πρώτες θέσεις στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει», όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αλλά και από τις έρευνες που κάνουν τα κόμματα.

Οι τέσσερις που απειλούν τον Αυτιά

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση σε εξέλιξη για λογαριασμό της ΝΔ, ο Γιώργος Αυτιάς είναι στην πρώτη θέση και διεκδικεί έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ωστόσο, η διαφορά με τους συνυποψήφιους δεν είναι μεγάλη με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να… απειλούν τον Γιώργο Αυτιά στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

Ελίζα Βόζεμπεργκ
Πύρρος Δήμας
Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Φρέντι Μπελέρης

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, από την πέμπτη θέση μέχρι τη δέκατη, βρίσκεται σε εξέλιξη μια πραγματική «μάχη», μεταξύ των Ελεονόρα Μελέτη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Βούλας Πατουλίδου, Δημήτρη Τσιόδρα και Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκοπική δύναμη των τριών πρώτων κομμάτων, η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει οκτώ ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ τρεις ή τέσσερις και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τρεις, αν και η τελική κατανομή των εδρών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητα ή μη της Φωνής Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου και των Δημοκρατών του Ανδρέα Λοβέρδου να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;